Silopi’de ‘Kitap Kafe’ açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Silopi’de ‘Kitap Kafe’ açıldı
30 Eki 2017 / Pzt 18:45
/ 22 Kez Okundu
| |

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İlim Yayma Cemiyeti’nce yürütülen ortak proje çerçevesinde kurulan “Kitap Kafe”nin açılışı yapıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İlim Yayma Cemiyeti’nce yürütülen ortak proje çerçevesinde kurulan “Kitap Kafe”nin açılışı yapıldı.
Silopi Belediyesince yer tahsisi yapılan “Kitap Kafe”nin açılışına, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve İlim Yayma Cemiyeti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hızır Tutan ile çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 3 bin kitabın bulunduğu ve zihin açısı mangala, satranç ve çeşitli oyunların bulunduğu kafenin sosyal etkinlikler gibi birçok alanda hizmet vermesinin amaçlandığı belirtildi. Açılışta konuşan Vali Aktaş, “Her şeyin özü aslı esası insandır, insan unsurudur. İnsanın eğitimine yapılan yatırımda en değerli yatırımdır. Devlet olarak millet olarak çevremizdeki bu kadar olumsuzluğa rağmen dimdik ayaktaysak ve yolumuza devam ediyorsak, çevremizdeki bu olumsuzlukların da yine olumluya dönüşmesi noktasında bir ümit vaat ediyorsak, İslam coğrafyasının ezilen insanların ezilen coğrafyaların ümidi konumuna gelmişsek bu işin esası özü yetişmiş insan gücüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak çok ciddi anlamda yetişmiş nitelikli kaliteli özüne geçmişine kökenine bağlı bir nesil yetiştirdiğimiz içindir mevcut elde ettiğimiz bu avantajın asıl özünde yatan budur” dedi.
Açıklamanın ardından Vali Aktaş, belediye ait binada bulunan Halk kütüphanesi gezdi. Kütüphanede ders çalışan öğrenciler sohbet eden Vali Aktaş, aynı binadaki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) kurslarında incelemelerde bulundu. Enstrüman kursunun verildiği müzik odasındaki kız öğrencilerin gitar ile seslendikleri parçaları dinleyen Vali Aktaş anasınıflarını gezdi. Kur’an-ı Kerim dersi verilen bir sınıfa giren Vali Aktaş ders gören bir öğrenciye yardımcı oldu.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.