Sınırdaki köylüler: "Teröristler gördüğümüz tünel ve mağaralarda saklanabilir"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
13 Şub 2018 / Sal 15:40
/ 52 Kez Okundu
| |

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 24

Türk Silahlı Kuv vetleri’nin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 24. gününde Hatay sınırında, Afrin bölgesi havadan ve karadan vuruluyor. Sınırdaki köylüler, daha önce gidip geldikleri Raco bölgesinde ortalama 100’er kişinin kalabileceği tünel ve mağaralar gördüklerini anlattı.
Hatay’ın Hassa ilçesinde sınıra sıfır noktadaki köylerde yaşayan vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı’nı ellerinde Türk bayraklarıyla takip ediyor. Ellerini dürbün gibi yaparak bölgedeki hareketliliği gözetleyen köylüler, merakla bölgenin teröristlerden temizlenmesini bekliyor.
Suriye’de yaşanan iç savaş öncesinde birçok kez Afrin bölgesine gidip geldiklerini söyleyen köylüler, Afrin bölgesindeki Raco’dan Türkiye sınırına uzanan tüneller kazıldığını ve bölgede mağaraların olduğunu anlattı. Tünel ve mağaralarda ortalama 100’er kişinin barınabileceğini belirten köylüler, "Allah Mehmetçiğimizin yanında olsun. Biz vatandaş olarak her zaman Mehmetçiğimizin ve devletimizin yanındayız" diyerek operasyona destek verdiler.
Sınırın sıfır noktasında ellerinde Türk bayraklarıyla operasyonu izleyen köylüler, her gün operasyonu takip ettiklerini belirttiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.