Sinop Millet Ormanı bu yıl tamamlanacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sinop Millet Ormanı bu yıl tamamlanacak
06 Oca 2024 / Cmt 19:24
/ 5 Kez Okundu
| |

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Abalı köyü içerisinde yapımına başlanılan Sinop Millet Ormanı’nın yapımına devam ediliyor. Birçok yaşam alanını içinde bulunduracak tesisin 2024 yılında tamamlanarak hizmete gireceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2023 yılında yapımına başlanılan, Sinop Millet Ormanı’nın ne zaman açılacağı merak konusuydu. Sinop Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ormanın 2024 yılı içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine açılacağı belirtildi.
Sinop’ta yaşayan vatandaşların severek vakit geçireceği Sinop Millet Ormanı bünyesinde birçok yaşam alanını barındıracak. Sinop Orman Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda millet ormanı içerisinde, yöresel ürünler satış noktası, büfe, idari bina, bekçi evi, çocuk oyun alanı, ibadethane, kameriyerler, ahşap oturma alanları, tuvalet ve depolar, yürüyüş yolları, büfe ve gölet, bisiklet ve yürüyüş yolları, amfi ve spor sahalarının yer alacağı bildirildi.
Sinop Orman Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından "Sinopumuza güzel bir eser daha kazandırıyoruz" başlıklı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdeleriyle, 2023 yılında yapımına başladığımız ’Sinop Millet Ormanı’nı, 2024 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü olarak misyonumuz orman ve kaynaklarını koruyarak, doğaya yakın bir anlayışla, ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde yönetmektir. Bu ilkeyle hareketle, yöre halkımızın gözde uğrak yerlerinden olacağına inandığımız ’Sinop Millet Ormanı’ ilimize en iyi şekilde hizmet edecektir” ifadelerine yer verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.