Sivas, Yozgat ve Tokat’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
29 Eki 2017 / Paz 12:22
/ 19 Kez Okundu
| |

Sivas, Yozgat, Tokat’ta Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı

Sivas, Yozgat, Tokat’ta Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta kutlamalar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde yapıldı. Program Vali Davut Gül, 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın’ın tören aracı ile halkın bayramını kutlaması ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Vali Davut Gül Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,"Kurtuluş Mücadelesi 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas’ta yapılan kongreyle şekillenmiş ve buradan tüm dünyaya duyurulmuştur. 1919 tarihinde Sivas’ta gerçekleşen Sivas kongresi alınan kararlar kadar Sivaslıların ele ele verip ortak hareket edebilmesi de son derece önemlidir. Yurdun dört bir yanının düşmanlarca işgal edildiği bir dönemde Sivaslılar birlik ve beraberlik içerisinde olmuş, bağımsız yaşama azim ve kararlılığından ödün vermemiştir. Böylesi bir dönemde tek vücut olan yiğit Sivas halkı tüm baskı ve zorlamalara rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ü 108 gün boyunca bağrına basmış, bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olan Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapmış, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergilemiştir" dedi.
Konuşmanın ardından Cumhuriyet konulu resim, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Gül verdi. Tören de ayrıca halk oyunları folklor ekibi gösteri yaptı. Kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program, tören geçidi ile sona erdi.

Tokat’ta 100 metre uzunluğundaki bayrakla yürüdüler
Tokat’ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Ömer Toraman’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Vali Toraman, 48’inci Piyade Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun halkı selamlaması ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Toraman’ın konuşma yaptı. Törende itfaiye eri havaya kaldırılan yangın merdi veninden aşağı iple sarkarak Türk bayrağı açarak gösteri yaptı. Ayrıca tekvando ve güreş takımı ekibinin gösterileri ilgi gördü. Halk oyunları ekibinin omuz halayı gösterisinin ardından düzenlenen tören geçişinde 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan asker ve öğrenciler alkış topladı. Tören askeri tören mangası, gaziler, öğrenciler ve motor tutkunlarının geçiş gösterisi ile sona erdi.

Yozgat’ta 29 Ekim coşkuyla kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da çeşitli etkinlikle kutlandı. Törende Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, tören aracıyla etkinliğe katılan vatandaşların bayramını kutladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan tören de konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir asra yaklaşan tarihteki yürüyüşü sırasında her türlü engelin üstesinden gelerek yoluna devam ettiğini ve son dönemdeki atılımlar ile bugün bölgesinin ve dünyanın yükselen gücü olduğunu söyledi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin şiirler okundu. Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yozgat Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından hazırlanan gösteriler izleyicilere sunuldu. Ardından ise geçit töreni ile program sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.