Sivas’ta 49 kısa dönem acemi er yemin etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sivas’ta 49 kısa dönem acemi er yemin etti
01 Ara 2017 / Cum 15:55
/ 34 Kez Okundu
| |

Sivas İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 369’uncu kısa dönem 49 er için yemin töreni düzenlendi

Sivas İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda 4 haftalık temel ask erlik eğitiml erini tamamlayan 369’uncu kısa dönem 49 er için yemin töreni düzenlendi.
5’nci Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı Kışlası Sinema Salonu’nda düzenlenen yemin törenine Sivas Valisi Davut Gül, Garnizon ve 5’inci Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgen eral Öm er Ertuğrul Erbakan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Tunc er Çoban, Belediye Başkan Vekili Mehmet Muaz Uzun, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İcral ve yemin eden erl erin ailel eri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 4 haftalık temel eğitiml erini tamamlayan 49 er yemin etti. Daha sonra Sivas Valisi Davut Gül ile 5’inci Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgen eral Öm er Ertuğrul Erbakan tarafından birliğe ilk katılan İlkin Yalçıntaş ve atış ile sporda başarılı olan erl ere hediyel eri v erildi.
Törende konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Albay Tunc er Çoban yemin eden ask erl ere seslen erek,"Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne baba ve yakınlarınız ile aziz şehitl erimizin ruhları şahitliğinde silah arkadaşlarınızla omuz omuza v er erek g erektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı v ereceğinize ş erefiniz ve namusunuz adına ant içtiniz. Bu ant vatan ve millet sevgisi,vazife namus ve ş eref anlamında olup dürüstlüğün ve emirl ere mutlak itaatin ifadesi ve kahraman Türk ordusuna mensup bir ask er olduğunuzun kabul belgesidir. Kıymetli ailel er çok kısa süre önce kutsal vatan görevini infa etmek için bizl ere emanet ettiğiniz evlatlarınızı karşılıklı saygı sevgi ve disiplin anlayışı iç erisinde iyi bir ask er olacak şekilde eğitmeye özen göst erdik. Milletimizin bizl ere emaneti olan genç Mehmetçikl erin ask erlik sürecince hızla uyum sağlamaları ve sağ salim sevenl erine tekrar kavuşmaları en büyük arzumuzdur. H er anne baba oğlunun ask erlik yaptığını görmek ve bununla övünmek ist er. İşte bugün o gündür. Bizl erde komutanları olarak böylesine üstün karakt erli ve çalışkan evlatları yetiştirdiğimiz için sizl ere şükranlarımızı sunarız" dedi.
Jandarma marşının okunmasının ardından tören sona erdi. Tören sonrası ask erl erin ailel eriyle kavuşmasında duygusal anlar yaşandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.