Siverek’te Baykan aşiretinden görkemli dernek açılışı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Siverek’te Baykan aşiretinden görkemli dernek açılışı
12 Şub 2024 / Pzt 12:29
/ 0 Kez Okundu
| |

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde binlerce ferdi bulunan Baykan aşireti, yüzlerce kişinin katılımıyla dernek açılışı gerçekleştirdi.

Başta Siverek olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde mensubu bulunan Baykan (Bayki) aşireti, aile fertleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yüzlerce kişinin katılımıyla dernek açılışı gerçekleştirdi.
İlçenin Hasan Çelebi Mahallesi’nde gerçekleştirilen dernek açılışına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Murat Bucak, kent merkezi yanı sıra ilçe dışında yaşayan aşiret mensupları katıldı.
Aşiretlerin bölgede vazgeçilmez olduğunu belirten Milletvekili Abdürrahim Dusak, “Aşiretler bizim değerlerimizdir, biz bunların güzel yönlerini kullanıyoruz. Bu aşiret derneğimizde ayrıca önem arz ediyor, Baykan aşiret derneğinin açılışına geldik, sizlerde bizleri yalnız bırakmadınız, hepinize teşekkür ederim. Siverek aşiretleriyle meşhur bir yerdir, bununla gurur duyuyoruz. Bizlere çok katkısı var, bu bizim sosyal yardımlaşma dernekleri gibi oluyor. Bunları yanımızda görmekten gurur duyuyoruz. Derneğin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Dernek kurucularından Avukat Fuat Çepık, ”Bugün Baykan Aşireti mensupları olarak dernek çatısı altında bir araya geldik. Bir ailenin birlik beraberlik amacıyla bir araya gelmesi ve bunu bir sivil toplum kuruluşu altında yapması çok önemli bir konudur. Açılışımıza katılan aile bireylerimize, misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Baykan aşireti mensubu ve dernek kurucularından Sercan Bardakçı’da, ”Biz Şanlıurfa Siverek merkezde ve köylerinde yaşayan, çok uzun zamandır yaşayan bir aileyiz. Ondan kaynaklı gerek yurtiçinde ve gerek yurt dışında farklı yerlere dağılmış bir aşiretiz. Biz de bugün birlik ve beraberliğimiz kurmak amacıyla burada bir araya geldik. Yönetimimizdeki akrabalarımızla birlikte bir karar alarak şu an bulunduğumuz yerde dernek binamızın açılışını sağladık. Amacımız ailemizin farklı yerlerde olan üyelerini hem bir araya getirmek ve hem de yakından birbirimizi tanımak, birbirimizi daha iyi anlamak amacıyla böyle bir çalışma sürecine girmiş bulunduk” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.