Şoförün şehit annesine hakareti kadın savcıyı da ağlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
14 Şub 2018 / Çar 09:38
/ 22 Kez Okundu
| |

Adana’da halk otobüsü şoförü tarafından 2

A dana’ da halk otobüsü şoförü tarafın dan 2.5 lira ücret yüzünden hakarete uğrayan şehit annesinin görüntülerini izleyen kadın savcının da ağladığı ortaya çıktı.
Elazığ-Bingöl karayolun da 1993 yılın da bölücü terör örgütü PKK’nın kurduğu pusu sonucun da şehit olan 33 askerden biri olan Jan darma Komando Er Mehmet Tura’nın (20) annesi Zübeyde Tura, torunu ile birlikte Kozan Yolu’n dan Burak Mezarlığı tarafına gitmek üzere halk otobüsüne bindi. Şehit annesi Tura torunu için kartı okuttuktan sonra kendisinin de şehit annesi olduğunu söyledi. Ancak buna rağmen sürücü Eren G. karttan iki kişi parası aldı. Şehit annesi buna itiraz ederek, "Neden benden para alıyorsun sen askerliğini yaptın mı ben bu vatana şehit verdim, onun için benden para alamazsın" dedi. Buna rağmen sürücü, "Biz vergimizi veriyoruz, devletin Allah belasını versin" dedi. Bu sıra da halk otobüsünde bulunan vatan daşlar da Tura’nın şehit annesi olduğunu öğrenince tepki gösterdi. Bu anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.
Olayın haber yapılaması üzerine gözaltına alınan şoför emniyetteki sorgusunun ardın dan sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Şehit annesi ise ifadesi alınmak üzere önce A dana Emniyet Müdürülüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne daha sonra da adliyeye savcının yanına götürüldü.

"Gece duydum ben de ağladım"
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten kadın savcı, şehit annesi Tura’nın ifadesini aldı. Tura, yaşadığı olayları tek tek anlattı. Bu sıra da kadın savcı görüntüleri televizyon da izlediğini ve ağladığını söyledi. Bu anları ise şehit annesi Tura şöyle anlattı:
"Savcım beni çağırmış, sağ olsun polislerim götürdü beni. Gittim ifademi verdim. Savcım kendi de televizyon dan izlemiş bayan savcım dan Allah razı olsun. Savcım dedi ki, ’çok üzüldüm gece duydum ben de ağladım sen hiç kafanı yorma biz gerekeni yapacağız’ dedi."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.