Söke Kadın Meclisi; “Dünya barışı için kadınlara daha çok ihtiyaç var”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Söke Kadın Meclisi; “Dünya barışı için kadınlara daha çok ihtiyaç var”
07 Mar 2018 / Çar 12:10
/ 41 Kez Okundu
| |

Söke Kent konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Dünya barışı için kadınlara daha çok ihtiyaç var” mesajı verdi

Söke Kent konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Dünya barışı için kadınlara daha çok ihtiyaç var” mesajı verdi.
Kadın Meclisi Başkanı Güler Nalbant ve Kadın Meclisi üyelerinin de bulunduğu basın toplantısında açıklamayı Kadın Meclisi adına Nalan Can Açıcı yaptı.
Açıcı, yaptığı açıklamada; “8 Mart tüm dünya kadınlarının eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür. Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkartmakla, kadınların hak ettikleri kazanımlarla ödenmiş olmaz. Kadınlara eğitim, sağlık ve siyaset gibi toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir. Atatürk Cumhuriyet’in ilanından 9 Ay önce Şubat 1923’te şöyle demiştir. ‘Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse, sosyal toplum felçlidir.’ Atatürk Çağdaş bir düşüncenin ürünü olan bu sözleriyle kadının toplumdaki yerini tanımlamıştır. Daha uygar sağlıklı bir toplum ve Dünya barışı için kadınlara her zaman çok büyük ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş olan bu güne saygı duymalı ve onlara sadece bir günde değil her zaman gereken değeri vermeliyiz. Eğer bir milletin kadınları güçlüyse o millette güçlüdür. Tüm kadınlarımız en üst seviyelere layıktır. Sosyal ekonomik hayatın her alanında fedakarlık gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermeliyiz” ifadelerini kullandı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.