Söke Ticaret Odası Değişim Grubu ziyaretlerine devam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Söke Ticaret Odası Değişim Grubu ziyaretlerine devam ediyor
01 Mar 2018 / Per 14:33
/ 43 Kez Okundu
| |

7 Nisan’da yapılacak olan Ticaret Odası seçimleri öncesinde yaptıkları çalışmalar kapsamında ziyaret turu da devam ediyor

7 Nisan’da yapılacak olan Ticaret Odası seçimleri öncesinde yaptıkları çalışmalar kapsamında ziyaret turu da devam ediyor. Bu kapsamda Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası ziyaret edildi.
İlk ziyaret noktası Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi oldu. Ziyarette Kooperatif Başkanı Refik Karataş ve Kooperatif yöneticisi oda başkanları hazır bulundu. Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş; “Seçim süreçlerini iyi bilirim, nasıl bir stres bir sıkıntı olduğunu bilirim. Değişim Grubu’na seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.

Değişim Grubu olarak Söke’deki sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket edebilme sinerjisini yaratabilmeyi hedefleyerek yola çıktıklarını belirten Metin Sakalar; “ Söke yıllardır mevcut olan hükümetin her devrinde (siyaset gözetmeksizin bu ifadeleri kullanıyorum) Aydın’dan yeterli katkıyı alamadık. Aydın batısı olarak Türkiye’nin en güzel coğrafi bölgesinde yaşamaktayız ama maalesef yeterli hizmetleri alamadık. Bizim pırlanta gibi, genç bir ekiple yola çıkış amacımız; Söke’deki sivil toplum örgütleriyle biraz daha birliktelik sağlayarak, biraz daha yakınlık sağlayarak güç birliği oluşturabiliriz diye düşünüyoruz. Biz aradaki köprüleri de kaldırıp, gençlerle beraber oda başkanlarımızın tecrübelerini birleştirip Sökemizi en güzel yerlere çıkarmayı hedefliyoruz. Biz ‘ Söke için hayallerimiz var, Söke sevdamız’ diyoruz” dedi.

Söke Ticaret Odası Değişim Grubu Önderi Metin Sakalar; “Uyuyan, bulunduğu yerde etrafı pek rahatsız etmeyen bir Ticaret Odası görüntüsünden çıkacağız. Biz her siyasi partinin, her milletvekilinin, devletimizin tüm STK’larla birlikte kapısını çalan bir yönetim olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Söke Ticaret Odası’nın küçük esnafa tepeden baktığını gözlemlediğini, Söke’de fakülte yapımına küçük esnafın 600 Bin TL katkı sağlamasının ardından Ticaret Odası’nın bakış açısının değiştiğini belirten Refik Karataş; “Maddiyata göre bakıldığında Söke için birliktelik mümkün görülmüyor” dedi.
Söke’de STK’ların belli bir yeri olduğunu düşündüğünü, Söke’deki yatırımlarda STK’ların katkılarının olduğunu belirten Refik Karataş; “Esnaf Sarayı için ilçemizdeki tüm STK’ların fikirlerini almak istiyoruz. Bu anlamda önümüzdeki hafta bir toplantı yapacağız. Valilik aracılığı ile KOSGEB’ten kredi almamız söz konusu. Mayıs ayında Söke’ye yakışır bir esnaf sarayı için çalışma başlayacak. Son 5-6 yıldır Söke’de STK’lar arasındaki birliktelik sağlandı. Göreve geldiğiniz takdirde bu şartlarda çalışacağımızı düşünüyor, tekrar hayırlı olsun diyorum” dedi.
Söke Ticaret Odası Değişim Grubu Esnaf Kefalet Kooperatifi ziyaret sonrası, Demirciler ve Madeni Eşya Sanatları Odası’nı ziyaret etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.