Sonbaharda çiçek açan erik ağacı görenleri hayrete düşürüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sonbaharda çiçek açan erik ağacı görenleri hayrete düşürüyor
26 Eyl 2023 / Sal 10:55
/ 32 Kez Okundu
| |

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde ağaçların yapraklarını dökmeye başladığı sonbahar ayında ikinci kez çiçek açan erik ağacını görenleri hayrete düşürdü.


Pamukkale ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi’nde oturan Ahmet İmdat Koçberber’in evinin bahçesindeki erik ağacı sararan yapraklarının arasında ikinci kez çiçek açmaya başladı. Erik ağacında, budama ve temizleme işlemi için çalışma yapan Koçberber, yeniden çiçek açan erik ağacını görünce hayret edişini gizleyemedi. Sonbahar nedeniyle sararmaya başlayan ve yaprak dökümüne hazırlanan ağacın bir taraftan da çiçek açması mevsimlerdeki değişimi de gözler önüne serdi.

“İnşallah meyve verir ama zamanında açmaması bizi tedirgin ediyor”
Komşuları ile birlikte dallardaki çiçekleri gördüklerinde hayrete düştüklerini ve geçmişte benzer olayların bulunduğunu dile getiren bahçe sahibi Ahmet İmdat Koçberber, “Bahçemizdeki erik ağacı, bu sene çok güzel erik verdi ve erikleri yedik. Tam yapraklarını dökmek üzereyken baktık tekrardan çiçek açıyor. Bizi çok heyecanlandırdı ama bir taraftan da ürküttü. Hava değişiminin sebep olduğu bir olayda olabilir. Şu anda Eylül ayının sonlarındayız ve ağacımız tekrardan çiçek açtı. Meyve verip vermediğini göreceğiz. Daha öncede armut ağacımız çiçek açmıştı ama meyve vermemişti. Erik ağacının akıbetini bekliyorum. İnşallah meyve verir ama zamanında açmaması bizi tedirgin ediyor” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.