Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, taşeron işçilerin kadro sürecini anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Oca 2018 / Cum 11:37
/ 87 Kez Okundu
| |

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, "Şartları karşılayıp sınavda başarı gösterenler, en geç 2 Nisan’a kadar topluca kadroya geçirilecek" dedi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, "Şartları karşılayıp sınavda başarı gösterenler, en geç 2 Nisan’a kadar topluca kadroya geçirilecek" dedi.
Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçilerin 2 Ocak’ta başlayan 10 günlük yasal başvuru süresi 11 Ocak mesai saati bitimiyle sona erdi. Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini, ne yapılması gerektiğini ve merak edilen soruların cevabını veren Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, "Düzenlemenin kapsadığı taşeron işçiler, dün mesai bitimine kadar çalıştıkları iş yerlerinin ilgili birimlerine başvuru formu ve dilekçeyle müracaatlarını gerçekleştirirken, kadroya geçme şartlarını karşılamalarına rağmen söz konusu süre içerisinde başvurmayanların kadroya geçiş hakları da yanmış oldu" dedi.
11 Ocak’ta müracaat yapan taşeron işçilerin bundan sonra ne yapması gerektiğini anlatan Nacar, "Başvuruların ardından tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı 12 Ocak-20 Şubat, ilana itirazlar 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı 24 Şubat-2 Mart, sınavın yapılması 03-22 Mart, sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek" ifadelerini kaydetti.
Tüm bu aşamaların ardından hak sahiplerinin 2 Nisan’a kadar topluca işçi kadrolarına geçirileceğini belirten Nacar, "Taşeron işçilerin kurumlarda kadroya geçiş süreçlerini yürütecek tespit komisyonu en az üç kişiden oluşacak, komisyonun iki yedek üyesi olacak. Tüm bu sürecin ardından şartları karşılayıp sınavda başarı gösterenler, en geç 2 Nisan’a kadar topluca kadroya geçirilecek" diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.