Sosyal medya uzmanından cephedeki askere hayati uyarı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sosyal medya uzmanından cephedeki askere hayati uyarı
09 Şub 2018 / Cum 09:06
/ 25 Kez Okundu
| |

Sosyal medya uzmanı Doç

Sosyal medya uzmanı Doç. Dr. Levent Eraslan, cephede paylaşılan fotoğraf ve görüntülerin düşmana istihbari bilgiler sağladığını söyledi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin operasyonu kapsamında Suriye’de mücadele ettiğini hatırlatan sosyal medya uzmanı Doç. Dr. Levent Eraslan, askerlerin cepheden paylaştıkları fotoğraf ve videoların karşı tarafa istihbari bilgiler sağladığını kaydetti. Paylaşılan bir fotoğraftan yer tespiti, askeri teçhizatın özellikleri ve konumun anında tespit edilebileceğini kaydeden Eraslan, “Askerlerimizin cepheden paylaştıkları fotoğraflar aynı zamanda bir istihbarat özelliği taşımakta. Yaptıkları bir selfie ya da gönderdikleri bir ileti karşı kuvvetlerin kullanabileceği özellikler taşımakta. Bu yüzden çok dikkat edilmeli. Oradan yaptıkları bir paylaşım askeri istihbarat olarak kullanılabiliyor. Yaptıkları bir selfieden bulundukları yer, askeri bir teçhizatın özellikleri ortaya çıkabilir, kimlikleri deşifre olabilir. Bu işin bir uzmanı olarak seslenmek istiyorum, lütfen cepheden herhangi bir sosyal paylaşım yapmayın, bu istihbari bir bilgi olarak kullanılmaktadır” dedi.
Sosyal medya istihbaratı denilen bir kavram olduğunun altını çizen Eraslan, “Bütün paylaşımlar analiz edilmekte, yer, konum ve koordinasyon belirlenebiliyor. Bence akılsız telefon kullanmaları daha mantıklı. Görüntü ve resim paylaşımları büyük bir tehlike arz ediyor. Ordu kent içlerine girdikçe böylesi görüntülerin paylaşılması güvenlik zafiyetini doğuracaktır. Görüntü ve sosyal paylaşı yerine telefonla konuşmaya ağırlık verebilirler” diye konuştu.
Sosyal medyanın açık bir istihbarat kaynağı olduğunu, Amerika, İngiltere ve Kanada’nın bunu yaptığını kaydeden Eraslan, “Sizin görüntüleriniz, videolarınızın tamamı incelenmekte ve oradan yer tespiti yapılmakta. Amerikan ordusu bir sosyal medya paylaşım uygulamasını yasakladı. Çünkü hareket ve konumlama görülebilmekte. Ordumuzun da buna çok dikkat etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.