Süreyya Paşa 63. ölüm yıl dönümünde Maltepe’de anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
06 Şub 2018 / Sal 12:41
/ 89 Kez Okundu
| |

Asker, siyasetçi ve iş adamı Süreyya İlmen Paşa, ölümünün 63’üncü yıl dönümünde Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kabri başında anıldı

Asker, siyasetçi ve iş adamı Süreyya İlmen Paşa, ölümünün 63’üncü yıl dönümünde Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kabri başında anıldı.
Asker, siyasetçi ve iş adamı Süreyya İlmen Paşa, ölümünün 63’üncü yıl dönümünde kabri başından anıldı. Süreyya İlmen Paşa, Başıbüyük’teki kabri başında anmaya Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Süreyya İlmen Paşa’nın torunları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kabrinin başında Kur’an-ı Kerim okunan Paşa için dua edildi.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “ Süreyya Paşa akmış deryalara kavuşmuştur. Maltepe’mizin büyümesinde, gelişmesinde kuşaktan kuşağa aktarılmasında em ömrünü yaşamını vermiştir hem de servetinin bağışlamıştır. Bu değerli zatın önünde ne kadar eğilsek azdır. Çok az insan vardır. O kısacık ömrüne film şeridine sığmayacak zaman diliminde öyle eserler bırakır ki. Şimdi olduğu gibi sizden sonra gelecek kuşaklar sadece düğme iliklerle, size saygı duyarlar. Yeşillikler içerisinde bir deryada yatıyor. Maltepe’nin en güzel tepesinde yatıyor. Ve Maltepeliler bu değerli zat’a belki bir yüz daha belki 200 yıl daha Maltepe yaşadıkça her zaman kendisini şükran ile yad edecekler ve anacaklar” dedi.
Sözlerine devem eden Başkan Kılıç, “Başta Süreyya Paşa olmak üzere bu ülkenin kurulmasında bu gök kubbenin altında bayrağımızın dalgalanmasına katkı sunan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, bu ülkenin bağımsızlığı için canını feda eden bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği, bütünlüğü "bir karış toprağından asla kimseye taviz verilmeyecek" diyen Mehmetçiğimizin Afrin’de yaptığı mücadelenin arkasında dimdik duruyor Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları.Bu nedenle orada verdiğimiz şehitlerimiz anısı önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
Son derece duygulandıran bir tören olduğunu söyleyen Süreyya Paşa’nın torunu Muammet Erboy ise, “Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç’ teşekkür ediyorum. Türkiye’de eser bırakan insanları özellikle unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor. Son derece kibar, sakin ve sessiz bir törendi. Ama büyük adamı unutmadığını göstererek Maltepe’de yaptığı eserleri bir bir sayarak bugünlere nasıl geldiğimizi işaret ediyor. Ben çok duygulandırıcı buluyorum bütün bunları. Kendisini maalesef ben torun çocuğu olarak tanıyamadım. Ama bütün çocukluğum ve gençliğimde onun bize örnek olacak davranışları anlatılarak yaşadık” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.