Suriyeli Betül, Türkiye ve Erdoğan sevgisini resme döktü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Suriyeli Betül, Türkiye ve Erdoğan sevgisini resme döktü
12 Haz 2023 / Pzt 13:27
/ 34 Kez Okundu
| |

Kahramanmaraş’ta yaşayan 17 yaşındaki Suriye uyruklu Betül Hermüş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a beslediği sevgiyi resme dönüştürdü.

2011 yılında Suriye iç savaşından kaçarak Kahramanmaraş’a gelen ve burada yaşamını sürdüren 17 yaşındaki Betül Hermüş, zor günlerde ailesine kucak açan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan minnet ve sevgisini resim tablosuna yansıttı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremlerin ardından Batıpark Spor Kompleksinde kurulan çadır kentte ailesi ile birlikte yaşayan Betül, bin bir emek ve alın teri ile yaptığı resimlerin birinde Türkiye’nin merhametli ülke oluşunu temsil eden çalışma ortaya çıkarttı. Diğer eserinde ise Suriye iç savaşında ailesine kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisini resme döktü.
Deprem sonrası yaşadığı hisleri fırçaya döken Suriyeli Betül, doğal afetin kendisinde bıraktığı izleri ve felaketin ardından tüm Türk halkının gösterdiği olağanüstü yardımlaşma duygusunu tablosuna aktardı. Aynı zamanda depremin yaralarını sarmak için harekete geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın portresini de resme aktaran Betül, içinde beslediği soyut minnet duygusunu resim tablosu ile somutlaştırdı.
“Onlara teşekkür etmek için bu resimleri çizdim”
Türkiye’ye geldikleri ilk günden bu yana Türk halkının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine çok yardım ettiklerini ifade eden Betül Hermüş, “Çok zor bir gün geçti depremden sonra. Çok üzüldük Kahramanmaraş’ta bazı yerler hep gitti. Düşündüm ve böyle bir resim yaptım. Depremi ve Türkiye’nin merhametli bir ülke olduğunu gösteren bir şey çizdim. Türk milleti bizi aldı, yardım verdiler. Onlara teşekkür etmek için bu resmi çizdim. Sonra Recep Tayyip Erdoğan’ı çizdim. Hepimiz Erdoğan’ı çok seviyoruz. Çünkü bize yardım etti, bizi buraya aldılar. İhtiyaçlarımızı da verdiler” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.