Suudilerden Türk TV sektörüne ikinci darbe

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Suudilerden Türk TV sektörüne ikinci darbe
06 Mar 2018 / Sal 17:42
/ 62 Kez Okundu
| |

Türk dizilerinin Arap dünyasında yayın hakları sahibi MBC Medya, yayından kaldırılan sadece dizilerin değil, Türk sağlık sektörünü tanıtıcı programların da yayından kaldırıldığını söyledi

Türk dizilerinin Arap dünyasında yayın hakları sahibi MBC Medya, yayından kaldırılan sadece dizilerin değil, Türk sağlık sektörünü tanıtıcı programların da yayından kaldırıldığını söyledi.
Türk dizilerini Arap dünyasındaki yayın haklarının sahibi Merkezi Dubai’de yer alan Suudi işadamlarından oluştuğu MBC Medya Grubu, yasaklanan Türk dizilerinin haricinde Türk-Arap sağlık turizminin de etkilendiğini açıkladı. Gruptan yapılan açıklamada, yapımcılığını yaptığı Türkiye sağlık sektörünü Arap pazarına tanıtıcı sağlık turizmini destekleyici 2 ayrı program yapıldığını kaydedilirken, gerginlik sebebiyle yayından kalkan diziler ile aynı kapsamda 3’üncü sezonu yayınlanmakta olan ’Visit To Be Treated’ isimli program ile bu yıl başlayan ’Travel For Your Health’ isimli sağlık programlarının da yayından kaldırıldığı açıklandı.
Programların şu ana kadar 68 farklı ülkeden başvurular aldığını ve bu ülkelerden hastaların Türkiye’ye gelerek tedavi oldu belirtilen açıklamada, "Bunun Türkiye, özellikle de sağlık sektörünün tanıtımı için büyük bir kayıp olduğu ortada. Ülkelerarası politik durumdan kaynaklı olduğunu bildiğimiz bu durumun en kısa sürede çözüleceği umudunu taşımaktayız" ifadelerine yer verildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.