Kütüphaneyi küçük yaşlardan beri kullandığını belirten Nuri Çelebi(52), "Kütüphanenin verdiği imkânlardan çok memnunum. Küçük yaşlardan beri geliyorum kütüphaneye, gayet nezih bir ortam. Öğrenciler de kalabalık, bu öğrencilerin geleceklerine hazırlanması konusunda kütüphanenin verdiği imkânlar gerçekten çok büyük. Onların yanında kendimi geç hissediyorum, her ne kadar yaşım 52 olsa da okudukça açılıyorum. Ülkemizde okuma oranı çok düşük, insanların kütüphanelere gelmesi, kitapları okuması araştırması lazım. Kişisel gelişim olarak da çok önemli bir şey" dedi.
Şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede olan Ayancık ilçesinden fırsat buldukça geldiğini söyleyen Ümit Üstünbaş, "Bana iyi geliyor sabah ve gün batarken burada olmak. Konfor ve sunduğu imkanları bakımından gayet güzel" diye konuştu.
Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan, "Kütüphanemiz gerek konumu, gerekse tarihi bir bina olması nedeniyle özel bir öneme sahip bir kütüphanedir. Binamız 1902 yılında yapılmış ama kütüphane olarak hizmet vereye 1924 yılında başlamıştır ve 99 yıldır kütüphane olarak hizmet vermektedir. Cumhuriyet kadar köklü geçmişe sahip bir kütüphanedir" şeklinde konuştu.
Okuyucu sayısı şehrin nüfusunu aştı
Kütüphane Müdürü Akarslan, okuyucu sayısında ciddi artış yaşandığını kaydederek, "2022 yılı verilerine baktığımızda, kütüphanemizden 67 bin 772 kişi faydalanmıştır. Sinop şehir merkezi nüfusuna baktığımızda ise 56 bin 479’da kalmıştır. Bu itibarla Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi, şehir merkezinin nüfusundan daha fazla okuyucuya hizmet vermiştir. Sinoplular kütüphanemize ilgi gösteriyor. Küçük bir ama gerek üniversite şehri gerekse emekli şehri" dedi.
Dr. Rıza Nur’un eserleri sergileniyor
İçerisinde sergilenen Dr. Rıza Nur’un yazdığı kitaplar ve yine kendisine ait çeşitli eşyalarla turistlerin de ilgisini çektiğini belirten Akarslan, "Yaz döneminde de il dışından gelen misafirler muhakkak kütüphanemize uğramakta, özellikle Rıza Nur’un eserlerini görmeden gitmemekte. Bu bölümümüzde ise 2 bin 929 eser var, bir kısmı Rıza Nur’a ait, diğer kısmı ise Rıza Nur tarafından oluşturulmuş, 1924’ten itibaren kütüphanemize hibe edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN