Taşçı’dan Atakum’a yerleşik alan çözümü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Taşçı’dan Atakum’a yerleşik alan çözümü
29 Oca 2018 / Pzt 16:43
/ 73 Kez Okundu
| |

Atakum’da her mahallenin eşit hizmetle buluşturulması için çalıştıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hazırladıkları düzenleme ile tapu anlaşmazlıkları ve su aboneliği alırken yaşanan problemlerin ortadan kalkacağını ifade etti

Atakum’da her mahallenin eşit hizmetle buluşturulması için çalıştıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hazırladıkları düzenleme ile tapu anlaşmazlıkları ve su aboneliği alırken yaşanan problemlerin ortadan kalkacağını ifade etti.
‘Bütünşehir Yasası’ ile mahalle statüsüne geçen ve imar planı bulunmayan 14 mahallenin, yerleşik alan belirleme çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Mahalle Muhtarlarıyla, Atakum Belediyesinde bir araya geldi. Başkan Taşçı yerleşik alan sınırlarını inceleyerek, mahalle muhtarlarının görüşlerini aldı.

Vatandaşın faydası gözetildi
Atakum’un her mahallesine eşit hizmet götürme hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Başkan Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak oluşturduğumuz fenni teknik komisyonla, daha önce yerleşik alanları belirlenmemiş ve imar planı bulunmayan 14 mahallemizin yerleşim alan sınırlarını belirledik. Bu belirlemeleri mahallelerimizdeki mevcut yapıları ve ulaşım ağlarını da gözeterek yaptık. Atakum Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen titiz çalışma sonucu vatandaşlarımızın 6360 ve 3194 sayılı Kanunların öngördüğü şekilde yapılaşma ve ifraz şartları meclis kararıyla yeniden belirlenecek. Bu sayede bazı tapu anlaşmazlıkları ve su aboneliği alırken yaşanan problemler de ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

Ortak akıl vurgusu
Atakum Belediyesi olarak hayata geçirdikleri her çalışmada vatandaşların ve ilgili mahalle muhtarlarının fikirlerini aldıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İlçemizde gerçekleştirmeyi planladığımız her çalışmada vatandaşlarımızın fikirlerini, talep ve önerilerini dinleyerek adım atıyoruz. Yönetim anlayışımız gereği ‘ortak akıl’ı önemsiyor ve birlikte düşünerek birlikte üretiyoruz. Bugün de, yaptığımız çalışmayı belediye meclisimize sunmadan önce mahalle muhtarlarımızla buluşarak fikir alışverişinde bulunduk. Onların görüşlerini dinledik. Atakum’u, Atakumlu hemşehrilerimizle birlikte yönetiyoruz. Projelerimizde ve çalışmalarımızda, vatandaşlarımızın fikirleri doğrultusunda yol alıyoruz” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.