Taşeron işçiler kadro kuyruğunda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
04 Oca 2018 / Per 09:34
/ 16 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşeron işçilere verdiği kadro müjdesi KHK ile hayata geçirilirken, belediyelerde taşeron olarak çalışan işçilerin başvuruları da başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşeron işçilere verdiği kadro müjdesi KHK ile hayata geçirilirken, belediyelerde taşeron olarak çalışan işçilerin başvuruları da başladı. 500’e yakın taşeron işçinin bulunduğu İzmir’deki Menderes Belediyesi işçilerinin mutlulukları ise yüzlerinden okundu.
Yılladır kadro bekleyen taşeron işçiler, hayallerine kavuşuyor. Taşeron işçilere kadro müjdesinin ardından belediyelerde kadro başvurusu işlemleri de başladı. 500’e yakın taşeron işçinin bulunduğu İzmir’deki Menderes Belediyesi de taşeron işçilerin başvurularını alıyor. İnsan Kaynakları biriminde işlemlerini tamamlayan işçiler, artık gelecek kaygısı taşımayacaklarını belirtti.

“Hepimizin hayaliydi”
4 yıldır Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde şef olarak görev yapan Semih Güngör, “ Taşerondum, nasip oldu ve bu kadroya nail olduk. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, devlet büyüklerimize ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kadroya girmek, bütün taşeron işçilerin hayaliydi. 2018 şanslı geldi” derken, 3 yıldır Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde peyzaj teknikeri olarak çalışan Neriman Sarı da, “Buraya girerken kadrolu çalışan olmak hepimizin hayaliydi. Şimdi bu hayal çok şükür gerçek oldu. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Bizi gelecek kaygısından kurtardı” dedi.

“Önce ailemi yemeğe götüreceğim”
3 yıldır Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde çalışan İlhan Musaoğlu ise “Kadro konusu hep muammaydı. Bize de gerçek gibi gelmiyordu. Yıllardır konuşuluyordu ama Allah Cumhurbaşkanımız ve Hükumetimizden razı olsun. Kadro geldiği için çok mutluyuz. Yılladır kadro hayali kuruyorduk. Aynı statüde çalıştığımız insanlar bizden 2-3 kat fazla maaş alıyordu. Şimdi ben de kadrolu olunca önce ailemi yemeğe götüreceğim, sonra da arkadaşlarımla sevinç kutlamaları yapacağız. Şu anda iş sorunumuz kalmadı. Daha ne isteyebiliriz ki” diye konuştu.

“Kızıma zar zor para gönderiyordum”
3 yıldır Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan Hasan Gülçiçek de kadro müjdesiyle ilgili şunları söyledi:
“Kadronun gelmesi nedeniyle çok mutluyuz. Devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. 2 ay önceye kadar kadro konusunda hiçbir ümidimiz yoktu ama sonra çok güzel şeyler oldu. Benim üniversitede okuyan bir kızım var. Zar zor para yolluyordum. Bundan sonra ondan yaşamını da kendi yaşamımı da daha kolaylaştıracağım.”

“Hayal gerçeğe dönüştü”
Konu hakkında açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “İşçilerin ve onların ailelerin mutluluğunu gördükçe mutlu oluyorum. Bir belediye başkanı iş üretmek istiyorsa, işçisinin aklının ve moralinin yerinde olması gerekiyor. İşçilerimizin bundan sonra çok daha verimli çalışacağına, aile hayatında çok daha huzurlu olacaklarına inanıyorum. Yıllardır kurdukları hayal gerçeğe dönüştü. Hükumetimiz, Cumhurbaşkanımız, 15 yıldır milletin hayallerini hiçbir şekilde yıkan bir anlayışa sahip olmadı. Sürekli yükselen bir çizgi ile milletin hayalini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Taşeron işçilerin en büyük sorunu gelecek kaygısıydı. ‘Başka bir belediye başkanı gelirse ben ne olacağım?’ diye düşünülüyordu. Çok büyük bir gelecek kaygısı da bu şekilde tarihe gömüldü” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.