Taylandlı Chutikarn Mamang Müslüman olarak Büşra ismini aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Taylandlı Chutikarn Mamang Müslüman olarak Büşra ismini aldı
22 Oca 2018 / Pzt 13:06
/ 90 Kez Okundu
| |

Tayland vatandaşı ve Budist olan 25 yaşındaki Chutikarn Mamang, Müslümanlığı Allah’ın tek olduğunu öğrendiği için seçtiğini söyleyerek Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Büşra ismini aldı

Tayland vatandaşı ve Budist olan 25 yaşındaki Chutikarn Mamang, Müslümanlığı Allah’ın tek olduğunu öğrendiği için seçtiğini söyleyerek Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Büşra ismini aldı.
Kayseri İl Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida törenine, İl Müftüsü Şahin Güven, Tayland vatandaşı Chutikarn Mamang ve eşi Abdullah Çiçek ve ailesi katıldı. Törende İl Müftüsü Şahin Güven, İslamiyet hakkında bilgiler verdi. Güven, "İslam dini tek olan Allah’a inanmak ve onun göndermiş olduğu peygamberlere inanmak ile başlar" dedi. İl Müftüsü’nün anlattıklarını Abdullah Çiçek eşine tercüme etti.
Chutikarn Mamang, İl Müftüsü’nün dediklerini tekrarlayarak Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Müslüman olarak Büşra ismini alan Taylandlı Cuhtikarn Mamang, ”Allah’ın tek olduğunu ve her şeyi Allah’ın yarattığını öğrendim. Bu yüzden Müslümanlığı tercih ettim. Tek tanrı olduğu için Allah’ın varlığını biliyorum. Şuan her şeyi merak ediyorum ve Allah’ın gönderdiği kitapları okuyup öğrenmek istiyorum" diye konuştu.
Törende İl Müftüsü Şahin Güven, Büşra’ya Arapta ve İngilizce hazırlanmış Kur’an-ı Kerim hediye etti.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.