TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu İstişare Toplantısı Mersin’de yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu İstişare Toplantısı Mersin’de yapıldı
20 Mar 2018 / Sal 10:44
/ 127 Kez Okundu
| |

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, uyuşturucunun, dünyada petrol ve silah rantından sonra üçüncü sırada yer aldığını belirterek, Türkiye’nin de bu konuda hedef ülke noktasında olduğunu söyledi

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, uyuşturucunun, dünyada petrol ve silah rantından sonra üçüncü sırada yer aldığını belirterek, Türkiye’nin de bu konuda hedef ülke noktasında olduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu İstişare Toplantısı, Vali Ali İhsan Su’nun katılımı ile Mersin’de yapıldı.
Toplantıda konuşan Vali Su, istişare toplantısı ile TBMM Araştırma Komisyonu’nu Mersin’de uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, komisyon üyelerine teşekkür etti.
Komisyon Başkanı Yılmaz Tezcan ise komisyonun amacı, kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgi vererek, uyuşturucu madde bağımlılığı ve yeni bağımlılık türlerinin araştırılarak bağımlılığın nedenlerinin ve alınacak tedbirlerin tespit edilmesi maksadıyla akademisyenler, bakanlıklar, çeşitli kurum ve kuruluşlardaki üst düzey yetkililer ve konu ile ilgili paydaşlarla 69 görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.
Saha ziyaretleri kapsamında ikinci il olarak dün ve bugün Mersin’de bir dizi ziyaret, inceleme ve toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Tezcan, Türkiye’nin en az terörle mücadele kadar önem arz ettiğini belirttiği madde bağımlılığı konusunda adeta bir kavşak konumunda olduğunu vurguladı.
Uyuşturucunun, dünyada petrol ve silah rantından sonra üçüncü sırada yer aldığını ifade eden Tezcan, "Birleşmiş Milletlerin raporuna göre 2016 yılı itibariyle 1.3 trilyon dolar rantın olduğunu görüyoruz. Türkiye, bu noktada bir hedef. Sentetik uyuşturucuların da batıdan doğuya, özellikle Belçika ve Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkelerinde üretilip ülkemiz üzerinden, en son hedef olarak hem Türkiye, buradan da Arap ülkelerine gittiğini biliyoruz. O nedenle gerçekten çok önemli bir konu" dedi.
Konuşmasının devamında, kamu kurum ve kuruluşlarının yanında özellikle yerel yönetimlerin de bu önemli konuda aktif rol almaları gerektiğinin altını çizen Tezcan, uyuşturucunun sadece bir bireyin, toplumun veya sadece bir devletin değil, tüm dinamiklerin, disiplinlerin ve devletlerin topyekün mücadelesiyle mümkün olabileceğine vurgu yaptı.
Tezcan, özelde Mersin’de, genelde ise tüm Türkiye’de madde bağımlılığı konusunun gündemden çıkması için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından istişare toplantısı, İl Sağlık Müdürlüğü’nün akabinde ilgili diğer kurumların sunumları ve bağımlılıkla mücadele konusunun masaya yatırılmasıyla devam etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.