Teröristlerden temizlenen köyde mutluluk var

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Teröristlerden temizlenen köyde mutluluk var
08 Mar 2018 / Per 14:49
/ 37 Kez Okundu
| |

Teröristlerin elinden alınarak, tamamen temizlenen Deyr Balut köyünde artık mutluluk var

Teröristlerin elinden alınarak, tamamen temizlenen Deyr Balut köyünde artık mutluluk var. Geçtiğimiz hafta roketli saldırıyla yaralanan ve bebeklerini kaybeden aile de tekrar çocuklarına kavuştu.
Zeytin Dalı Harekatının 48. gününde Cinderes bölgesi kuşatılırken, TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin’e ilerleyişi sürüyor. Köyler ise bir bir teröristlerden temizleniyor. Cindires kırsalında bulunan Deyr Balut Köyü de teröristlerin elinden alındı.

Teröristler çocukları savaşmaya zorlamış
Bir zamanlar roketlerin hedefi olan ve teröristlerin mevzilendiği köyde, şimdi çocuklar oynuyor. Teröristler köyde ise tüm çocukları savaşmaya zorladı. O onları anlatan bir vatandaş, “Tüm çocuklarımızı istediler. Erkek varsa erkek, yoksa kızları verin. Türk askeri geldiğinden beri rahat ediyoruz” dedi.
90 haneli köyü Türk Silahlı Kuvvetleri, UMKE, Kızılay ziyaret etti. Köy muhtarı ekiplerden yiyecek konusunda yardım istedi. Kızılay ekipleri köye gereken yardımın en kısa sürede sağlanacağını söyledi. Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hacı İskender Köyünde oturan bir vatandaşı, Türkiye’de bulunan yakınlarıyla görüştürdü.

Roket atılan araçtan sağ çıktılar
Geçtiğimiz hafta teröristlerin attığı roketin isabet ettiği araçta bulunan aile, saldırıyı hafif yaralı olarak atlattı. Ailenin çocuklarında ise saldırının izleri hala duruyor. Roketin isabet etmesiyle, hemen Reyhanlı Devlet Hastanesine getirilen aile kısa süren tedavinin ardından köylerine geri döndü. Aile, saldırı anında kaybolan bebeklerine de yeniden kavuştu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin devreye girmesiyle çocuklarına kavuşan aile, ekiplere teşekkür etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.