TESK Başkanı Palandöken: “İstiklal Marşı bağımsızlığımızın sembolüdür”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TESK Başkanı Palandöken: “İstiklal Marşı bağımsızlığımızın sembolüdür”
11 Mar 2018 / Paz 10:12
/ 59 Kez Okundu
| |

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Özgürlüğümüzü temsil eden İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de kabul edilişinin 97

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Özgürlüğümüzü temsil eden İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de kabul edilişinin 97. yıl dönümünü kutluyorum. Milletimizin milli mücadeledeki azmini ve kahramanlığını anlatmak için yazılan en büyük eser İstiklal Marşımızdır" dedi.
İstiklal Marşı’nın Türkiye’nin bağımsızlığının ve dimdik ayakta duruşunun sembolü olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ( TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Başta Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını ve İstiklal Marşını kaleme alan Mehmet Akif Ersoy’u, besteleyen Osman Zeki Üngör’ü rahmetle anıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da söylediği gibi Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Marşımız, küllerinden doğan bir milletin var olma mücadelesinin en büyük anısıdır. Özgürlüğümüzü temsil eden İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de kabul edilişinin 97. yıl dönümünü kutluyorum. Milletimizin milli mücadeledeki azmini ve kahramanlığını anlatmak için yazılan en büyük eser İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımızın her dizesinde vurgulandığı gibi Türk milleti ezelden beri hür yaşamış ve daima hür yaşayacaktır. Bayrağımız, vatanımız ve milletimiz ilelebet var olacaktır. Türk milleti olarak ulusal marşımızı sonsuza dek her yerde gururla okumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.