TESK Genel Başkanı Palandöken: “Ülkemiz yerli ve milli olma yolunda hızla ilerliyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
17 Ara 2017 / Paz 11:40
/ 46 Kez Okundu
| |

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin yerli ve milli olma yolundu hızla ilerlediğini belirterek, “Kendi otomobilimizi üretecek seviyeye gelmiş olmak yerli ve milli olma yolunda hızla ilerlediğimizin göstergesidir” dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ( TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin yerli ve milli olma yolundu hızla ilerlediğini belirterek, “Kendi otomobilimizi üretecek seviyeye gelmiş olmak yerli ve milli olma yolunda hızla ilerlediğimizin göstergesidir” dedi.
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Palandöken, Türkiye’nin her sektörde ve her alanda yerli ve milli olmanın önemini kavraması, bu doğrultuda çalışılması gerektiğini vurguladı. Her türlü israftan ve milli üreticiye zarar veren ithalatlardan kaçınılması gerektiğini belirten Palandöken, “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nın amacı devletin ve toplumun en alt düzeyden en üst düzeye kadar her alanda sadece bir hafta değil bir ömür boyu tutumlu ve kendi kendine yetebilen bir ülke olmanın önemini kavrayarak israftan uzak durarak yaşamalıyız. Ülkemiz yerli ve milli olma yolunda hızla ilerliyor. Farkındalığının artması gereken en önemli haftaların başında gelen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nın değerinin anlamı iyi kavranmalı. Kendi otomobilimizi üretecek seviyeye gelmiş olmak yerli ve milli olma yolunda hızla ilerlediğimizin göstergesidir. Fakat tarımda, sanayide, bilimde, savunmada, eğitimde, ekonomide, her alanda kendi kendimize yetebilecek konuma tekrar gelmeliyiz. Bu da yerli fabrikalar kurarak, yerli ürünler alarak, kendi girişimcilerimizi destekleyerek gerçekleşir” ifadelerini kullandı.
Özellikle temel tüketim ihtiyaçlarının yerli üreticilerden karşılanması gerektiğini ifade eden Palandöken, yabancı hayranlığından uzaklaşılması gerektiğini dile getirdi. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de deniz avcılığının geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yüzde 24 gerilediği bilgisini veren Palandöken, yapım işlerinde yerli malı zorunluluğunun farklı sektörlere de uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

“İsrafla her alanda savaşmalıyız”
Tutumlu olmanın önemine de değinen Palandöken, mesajına şöyle devam etti:
“Tutumlu olma ve yatırım yapma alışkanlığı küçük yaşlarda edinilir. Özellikle okul çağındaki çocuklarımızı eğitirken tutumlu olma, para biriktirme, israftan kaçınma gibi alışkanlıklar kazandırmalıyız. Örneğin günde 5 milyonun üzerinde ekmek çöpe gidiyor. İsraf farklı gıda maddelerinde, elektrik, su tüketiminde, giyim kuşamda birçok farklı alanda gerçekleşiyor. Dinimizde de haram kılınan israfla her alanda savaşmalıyız. Yerli malı kullanmayı teşvik edici kamu spotları da oluşturulmalı. Albenili reklamlarda gördüğümüz yabancı ürünlerin yerli ve milli olan alternatifleri satın almaya özen gösterilmeli.”



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.