TESKİ Malkara Balabancık ve Çimendere mahallelerinin su sorunlarını çözdü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TESKİ Malkara Balabancık ve Çimendere mahallelerinin su sorunlarını çözdü
02 Şub 2018 / Cum 16:55
/ 49 Kez Okundu
| |

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), Malkara ilçesine bağlı Balabancık ve Çimendere mahallelerinin içme suyu problemini çözdü

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi ( TESKİ), Malkara ilçesine bağlı Balabancık ve Çimendere mahallelerinin içme suyu problemini çözdü.
Tekirdağ’ın büyükşehir olmasından önce, Karaiğdemir Su Birliği tarafından yapılan içme suyu hatları, zaman zaman Balabancık ve Çimendere Mahallelerinde su sıkıntısı yaşatıyordu. Balabancık içme suyu depo sundan çıkan su, önce Balabancık Mahallesine, oradan da Çimendere Mahallesine iletiliyordu. Balabancık içme suyu hattında bir sorun yaşanması durumunda, Çimendere Mahallesi de bu sorundan doğrudan etkileniyordu.
TESKİ tarafından yapılan çalışma sayesinde Balabancık İçme Suyu Depo sundan çıkan su, her iki mahalleye de ayrı ayrı hatlar üzerinden iletiliyor. Toplamda bin 800 metre yeni içme suyu hattı imalatı yapıldı. Çalışma sayesinde her mahalle bağımsız içme suyu hattına sahip oldu. Böylece zaman zaman yaşanabilen sorunlardan her iki mahalle de etkilenmeyecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “ Malkaran’nın bu iki mahallesinde yapılan çalışma için başta Malkara İlçe Müdürü Kenan Taşkın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malkara bizim en önemli ilçelerimizden birisidir. Merkezde devam eden İçme Suyu İkmal İnşaatında da sone gelindi. Koordineli olarak yeni şebekeden vatandaşlarımıza su vermeye başlıyoruz ”dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.