Tezgahlar boşaldı, balık zamlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tezgahlar boşaldı, balık zamlandı
15 Oca 2018 / Pzt 12:03
/ 64 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde iki gündür etkisini sürdüren fırtına sebebiyle balıkçı tekneleri avlanmak için denize açılamadı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde iki gündür etkisini sürdüren fırtına sebebiyle balıkçı tekneleri avlanmak için denize açılamadı. Balık halinde tezgahlar boşaldı, az miktarda bulunan balıklarsa el yakıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde iki gündür etkisini sürdüren fırtına sebebiyle balıkçıların denize açılamaması tezgahları boşaltırken, balık fiyatları tavan yaptı. Hal esnaflarından Cem Tecimen, İHA’ya yaptığı açıklamada, "Havaların soğuması balıkçıların işine geliyor, ama fırtına yüzünden balıkçılık biraz zayıfladı. Suların soğuması sebebiyle Gürcistan’a kaçan hamsi tekrar Marmara’ya döndü. Karadeniz hamsisi az da olsa tezgahlara düştü. Havalar bugün sakinledi. Fırtına olmazsa, soğuklar bizim camiaya fayda sağlar. Tekrar Kuzey’e kaçan balıklar Ege, Marmara Denizi’ne doğru akmaya devam edecek. Ama fırtına müsaade ederse tabii. Çünkü fırtınada teknelerimiz avlanamıyor. Bugün az miktarda hamsi, çinekop, istavrit geldi. İnşallah hava soğuk seyreder, ama fırtına olmaz. Hamsi az geldi. Kilosunu 20 TL’den satıyoruz. İstavridin fiyatı 15 TL. Çinekop fırtınadan önce 20 liraydı, bugün 35 TL’ye yükseldi. Meraklısına kırlangıcımız, kalamarımız var. Onun haricinde havuz balıkları olarak tabir ettiğimiz somon, levrek gibi balıklarımız var. Bu aralar Karadeniz’den bol miktarda mezgit geliyor. Fiyatlar fırtına yüzünden arttı. Ama fırtına sonrası hamsinin 10 TL’ye kadar düşmesini bekliyoruz" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.