TİKA’dan Irak’ta Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne donanım desteği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TİKA’dan Irak’ta Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne donanım desteği
23 Mar 2018 / Cum 13:12
/ 45 Kez Okundu
| |

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Irak’ta faaliyet gösteren Al-Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne donanım desteğinde bulundu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Irak’ta faaliyet gösteren Al- Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne donanım desteğinde bulundu.
Irak Cumhuriyeti, Ulusal Güvenlik Meclisi, Ulusal Güvenlik Müsteşarlığına bağlı Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne (NSAM) TİKA tarafından elektronik ve ofis malzemeleri desteği sağlandı. NSAM, Irak Milli Güvenlik Müsteşarlığına bağlı olarak çalışan, Ulusal Güvenlik Meclisi’ne politika ve siyaset konularında görüş sunan, Irak’ın iç ve dış konulardaki kararlarının alınmasına yönelik araştırma yapan, raporlar hazırlayan, anketler yapan bir kamusal araştırma merkezi olma özelliğini taşıyor. Şu anda DEAŞ sonrası Musul’un güvenliği konusunda da 2 bin kişi ile anket yapan merkez, anket sonuçlarını Ulusal Güvenlik Meclisine sunuyor. NSAM’ın hazırlamış olduğu raporlar mecliste karar alma konusunda büyük etkisi oluyor. Merkez’de Türkiye ile ilişkiler konusunda da bir bölüm bulunurken, bölüm yetkilileri iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için katkı sağlıyor. Merkezin ayrıca, T.C. Dışişleri Bakanlığı SAM Araştırma Merkezi ve ORSAM ile de işbirliği protokolü bulunuyor.
TİKA tarafından temin edilen malzemelerin teslim programına TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Al- Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü Ali Nasır Bineyyan ve merkez çalışanları katıldı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.