Tokat’ta tütün satışını engellemek için 19 büfe yıkıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tokat’ta tütün satışını engellemek için 19 büfe yıkıldı
21 Ara 2017 / Per 16:10
/ 61 Kez Okundu
| |

Tokat’ta kent merkezinde bulunan Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nun karşısındaki Dudayev Parkı’nın kenarında sıralı halde olan 19 büfe, hem okul çevresinde tütün satışını engellemek hem de parkı görünür kılarak çocukların ve ailelerinin güvenliğini sağlamak amacıyla kaldırıldı

Tokat’ta kent merkezinde bulunan Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nun karşısındaki Dudayev Parkı’nın kenarında sıralı halde olan 19 büfe, hem okul çevresinde tütün satışını engellemek hem de parkı görünür kılarak çocukların ve ailelerinin güvenliğini sağlamak amacıyla kaldırıldı.
Tokat Belediyesi tarafından belediye hizmet binası ile Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nun ortasında bulunan Dudayev Parkı’nın yanında sıralı olan 19 büfe yıkıldı. Yıkılan büfelerin yerine Tokat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kaldırım yapılarak Dudayev Parkı’na dahil edileceği duyuruldu. Büfelerde ticari hayatını sürdüren esnaflar için Sulusokak’ta bulunan Ali Sabri İş Merkezi yanındaki alan tahsis edildi. Kaldırılan büfelerin olduğu alanda teknik ekibiyle birlikte inceleme yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ağırlıkta tütün ve tütün mamulleri ile askeri eşya ve malzemeleri satışı yapılan, bazılarının ise depo olarak kullanıldığı 19 büfenin bulunduğu alanın yeşil alan olarak değerlendirileceğini söyledi. Başkan Eroğlu: "Hem çocuklarımızın ve ailelerinin güvenliği için hem de Kırkbadallar Projemizin tamamlanmasıyla birlikte bu alandaki kötü görüntüye son vermek amacıyla büfe sahipleriyle görüşmelerimizi tamamlayarak bu alanı boşalttık. Tarih kokan bir sokağımızın daha da nefes almasını sağlamış olduk. Kaldırılan büfeleri askeri gazino arkasındaki Ali Sabri İş Merkezi’nin hemen yanında eski balıkçıların bulunduğu alana taşıyoruz. O bölgenin de hazırlıklarını bitirdik. En kısa sürede o bölgede tekrar büfeler faaliyetlerine devam edebilecekler. Yine bu alanda Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından kaldırım çalışması tamamlanarak, diğer kısım Dudayev Parkımıza dahil edilecek. Bölge esnafımızın da talepleri doğrultusunda bu alanı güvenli ve açık bir bölge haline getirdik. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.