Tokat’ta, yurt kantinlerinde naylon fatura iddiasına yalanlama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tokat’ta, yurt kantinlerinde naylon fatura iddiasına yalanlama
12 Oca 2018 / Cum 16:52
/ 198 Kez Okundu
| |

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Omur Çalışkan’ın, Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde özel olarak işletilen 3 kantinde naylon faturalar kullanılarak ürünlerin gerçek bedellerinin üzerinde satıldığı yönündeki iddialarına karşı açıklama yapan şirket müdürü Sinan İşeri, "naylon fatura" iddialarını yalanladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Omur Çalışkan’ın, Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde özel olarak işletilen 3 kantinde naylon faturalar kullanılarak ürünlerin gerçek bedellerinin üzerinde satıldığı yönündeki iddialarına karşı açıklama yapan şirket müdürü Sinan İşeri, " naylon fatura" iddialarını yalanladı.
MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, basın açıklaması yaparak Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde özel olarak işletilen 3 kantinde naylon faturalar kullanılarak ürünlerin gerçek bedellerinin üzerinde satıldığını iddiasında bulunmuştu. Şirket Müdürü Sinan İşeri, MHP’li Çalışkan’ın iddiaları yalanlayarak, "Kantinde satılan ürünlerin fiyat belirlemesi yurt tarafından yapılırken bizim alım faturalarımız üzerinden yüzde 15 kar koyularak ön fiyat çıkartılır. Daha sonra bu işle ilgili memurlar piyasa araştırması yaparak yerel ve ulusal marketlerdeki fiyatlarla kıyaslama yaparlar. Benim iddia edildiği gibi yüksek fatura koyarak ürün fiyatını yükseltmem söz konusu değildir. Malum şahıs basın toplantısı yapmadan, il müdürlüğüyle görüşerek yurtları ziyaret etmek istese, öğrencinin nerede nasıl barındığını incelese yemekhaneyi yemekleri kantini gezse herkese açık etiketlerin resmini çekip sonra araştırma yapıp sizlerle paylaşsa daha inandırıcı olurdu ve gerçeği de kendi gözleriyle görürdü. Kaldı ki öğrencinin dışarıdan veya okul bölgesi kantininden çok rahat temin edebileceği bir ürünü 2 katı fiyata satmamış satışı işlerimizi düşürecek ve ciro kaybına neden olacaktır. Buda akıllı bir ticaret adamının yapabileceği bir iş değildir" dedi.
Naylon fatura iddialarını yalanlayan İşeri, "Fatura kesinlikle gerçektir. Altında kaşe imza olmaması usulsüz naylon anlamına gelmez. Ürün alındı ücreti ödendi anlamı taşır. Bahsettiği firma gıda toptancılığı yapmaktadır. Elinde salladığı ve şov yaptığı faturaların ve bizim bir yılda yaptığımız ilgili firma ile toplam alışverişimiz 2 bin 600 TL’dir ve ticaretimiz her şeyiyle usule uygundur. Ayrıca kira olmadığını açıklamıştır. Halbuki yine doğru araştırma yapsa her ay 11 bin 500 TL kira bedeli ödediğimizi de görmüş olurdu. Daha çok kar edelim anlayışıyla hareket etmiyor, imalathanemizde yemek üretiminde birinci sınıf Türkiye genelinde herkesçe bilinen en üst markalı ürünler kullanmaktayız. Bunu alış faturalarımızda görebilirsiniz" diye konuştu.
İşer açıklamalarına şöyle devam etti:
"Kişi kendinden bilirmiş işi veya dervişin fikri neyse zikri de odur misali sizlerin ve kamuoyunun huzurunda mesnetsiz iftiralar atarak firmamıza yönelttiği siyaseten ihale alma naylon fatura alma ve birkaç katı fiyata ürün satma iddialarını adli mercilerin ve kamuoyunun huzurunda ispata davet ediyoruz. Hukukçularımız yasal işlemlere başlamıştır. Arkadaş düşünmeden araştırma yapmadan siyaseten şov ve reklam yapmak için maalesef yanlış yapmıştır. Bedelini de hukuken ödeyecektir. Hukuki haklılığımızla dava sonuçlanınca temsil ettiği makamın ağırlığını taşıyamamanın bedelini de ödeyeceğini düşünüyoruz."



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.