TOKİ konutları için kura çekimi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TOKİ konutları için kura çekimi
28 Şub 2018 / Çar 16:29
/ 279 Kez Okundu
| |

Muş’ta, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kale Mahallesi’nde yaptırılan 715 konuttan hak sahiplerine ait olan 307 konut için kura çekimi yapılacağı belirtildi

Muş’ta, Toplu Konut İdaresi ( TOKİ) tarafından Kale Mahallesi’nde yaptırılan 715 konuttan hak sahiplerine ait olan 307 konut için kura çekimi yapılacağı belirtildi.
4 Ocak 2018 tarihinde yapılması planlanan, ancak çeşitli nedenlerden dolayı TOKİ tarafından ileri bir tarihe ertelenen hak sahiplerinin kura çekiminin cuma günü yapılacağı bildirildi. Muş Belediyesi öncülüğünde hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi ( TOKİ) tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlanırken, konutların hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışmalar başlatıldı. TOKİ konutlarında hak sahibi olanlar için 2 Mart 2018 Cuma günü saat 14.00’te öğretmenevinde kura çekimi yapılacak. Hak sahipleri, Noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekimine katılabilecek.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Belediyemiz öncülüğünde Kale Mahallesi’nde başlatılan Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesinin tamamlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanan proje ile afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar oluşturuldu. Proje kapsamında 715 konut, 115 iş yeri ve 1 cami ile çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Artık hak sahiplerini konutları ile buluşturuyoruz. 2 Mart tarihinde Noter huzurunda 307 konutun hak sahiplerinin kurası çekilecek” dedi.
Muş’ta ilk defa uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin örnek teşkil etmesini arzu ettiklerini kaydeden Başkan Asya, bu tür projelerle çarpık yapılaşmanın da önüne geçtiklerini ifade ederek, “Kale Mahallesi’nde uygulanan bu proje ile daha modern ve yaşanılabilir bir bölge oluşturuldu. Kentsel dönüşüm projelerini diğer mahallelerimizde uygulamayı hedefliyoruz. Eski ve yıkılmaya yüz tutmuş yapıların yerine böylesine güzel konutların yapılması en büyük arzumuzdur. Vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı şekilde huzurlu yaşam alanları oluşturmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu vesile ile bir kez daha çalışmaların tamamlandığı Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin ilimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kura çekimi sonrası evlerine kavuşacak olan hak sahiplerinin de aileleri ile birlikte huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.