Trakya’da hazine arazisi mera statüsüne dönüştürüldü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Trakya’da hazine arazisi mera statüsüne dönüştürüldü
12 Mar 2018 / Pzt 19:18
/ 116 Kez Okundu
| |

Tekirdağ’ın Ergene ilçesi İğneler Mahallesi’nde hazine arazisi statüsündeki 245 dekar alanın mera vasfına dönüştürülerek alınan tapusu, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın katıldığı törenle muhtarlığa verildi

Tekirdağ’ın Ergene ilçesi İğneler Mahallesi’nde hazine arazisi statüsündeki 245 dekar alanın mera vasfına dönüştürülerek alınan tapusu, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın katıldığı törenle muhtarlığa verildi.
Ergene’nin İğneler Mahallesi’nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İğneler Muhtarı Halit Dinler, Tarım İl Müdürü Zekeriye Sarıkoca, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün birer konuşma yaptı. Vali Ceylan konuşmasında, “İğneler Mahallemiz bölgede en fazla büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığına sahip. Mahallemizde 593 dekar mera varlığı mevcut iken, 245 dekar hazine arazisi de mera vasfına dönüştürülerek burada yaşayan üreticilerimizin kullanımına sunulmuş oldu. Amacımız hayvancılığın gelişmesine destek olabilmek, üreticilerimizin gelirinin artmasına destek olabilmek" dedi.
Trakya Bölgesi’nde ilk olarak hazine arazisinin mera statüsüne dönüştürüldüğünü belirten Vali Ceylan, meraların gelecek nesillere bırakılacak bir miras olduğunu, korumak gerektiğini vurgulayarak, örnek olacak bu çalışmadan dolayı İğneler Mahallesi Muhtarı Halit Dinler ve çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Ceylan tarafından 245 dekar meranın tapusu İğneler Muhtarı Halit Dinler’e verildi. Tören Vali Mehmet Ceylan, Milletvekili Metin Akgün, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tarım İl Müdürü Zekeriye Sarıkoca, protokol üyeleri, muhtarlar ve İğneler halkı tarafından meraya gübre atılması ile son buldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.