Trakyalı süt ve süt ürünleri üreticileri markalaşmak için toplandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Trakyalı süt ve süt ürünleri üreticileri markalaşmak için toplandı
13 Mar 2018 / Sal 13:48
/ 72 Kez Okundu
| |

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Trakya Bölgesi süt ve süt ürünleri üreticilerinin rekabet gücünün arttırılması çalışmaları kapsamında Trakya peynirinin markalaşması ve yeni iş modeli oluşturulması amacıyla Trakyalı süt ve süt ürünleri imalatçıları ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde toplantılar gerçekleştirildi

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Trakya Bölgesi süt" href="/tag/sut/"> süt ve süt" href="/tag/sut/"> süt ürünleri üreticilerinin rekabet gücünün arttırılması çalışmaları kapsamında Trakya peynirinin markalaşması ve yeni iş modeli oluşturulması amacıyla Trakyalı süt" href="/tag/sut/"> süt ve süt" href="/tag/sut/"> süt ürünleri imalatçıları ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde toplantılar gerçekleştirildi.
Trakya Bölgesi’nde üretilen beyaz peynir, kaşar peyniri, eski kaşar, yoğurt gibi yüksek kalitede süt" href="/tag/sut/"> süt ve süt" href="/tag/sut/"> süt ürünlerinin Türkiye çapında tanınması ve markalaşması üzerine Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılında başlatılan çalışmaların bir devamı olarak Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de bulunan üreticilerle ortak üretim stratejisi, markalaşma ve pazarlama gibi konularda görüş alış verişinde bulunuldu.
Dördüncüsü bu hafta gerçekleşen toplantılara Trakyalı süt" href="/tag/sut/"> süt ve süt" href="/tag/sut/"> süt ürünleri üreticileri, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin valileri başkanlığında bir araya geldi. Üç ilde de ayrı ayrı yapılan toplantılara ilgili iller adına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Edirne Valisi Günay Özdemir, Kırklareli Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çiftçi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Namık Kemal Üni versitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek, tarım il tarım müdürleri, üni versite temsilcileri, bölgedeki süt" href="/tag/sut/"> süt ve süt" href="/tag/sut/"> süt ürünleri üreticileri, da vetliler ve basın mensupları katıldı.
Toplantılarda söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya’nın süt" href="/tag/sut/"> süt ve süt" href="/tag/sut/"> süt ürünlerinin markalaşması ve tüm Türkiye’de tanınırlığın artması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, "Bölgemizde yüksek kalitede süt" href="/tag/sut/"> süt ve süt" href="/tag/sut/"> süt ürünleri üretiliyor. Ama maalesef bu ürettiğimiz ürünler ülke çapındaki tüketiciler tarafından çok bilinmiyor, tanınmıyor. Ajans olarak istiyoruz ki Trakya peyniri ve diğer süt" href="/tag/sut/"> süt ve süt" href="/tag/sut/"> süt ürünleri yakınımızdaki İstanbul ve diğer pazarlarda tüketiciler tarafından bilinsin ve özellikle tercih edilsin. Tüketici markete gittiğinde Trakya’nın peynirini, kaşarını istiyorum diyebilmeli. Dördüncü kez bir araya geldiğimiz bu toplantıda bugün inşallah bir yol haritası çizeceğiz. Bu sebeple siz değerli üreticilerimizin düşünceleri ve katkıları bizler için çok önemli" dedi.
Kooperatifleşme modeli olarak Tire Süt Kooperatifi ve Torku örneklerinin ele alındığı toplantılarda yeni iş modelinin detayları üzerinde çalışılması konusunda uzlaşıldı. Ayrıca, üst marka olarak Trakya ismi adı altında her ilin kendi ürünlerinin pazarlanması konusunda önerilerde bulunuldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.