Tugay Komutanı Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı Yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tugay Komutanı Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı Yaptı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
23 May 2024 / Per 18:19
/ 1.218 Kez Okundu
| |

Suriye'de görev yapan bir tugay komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları tarafından yapılan açıklamada, olaya karışanların tutuklandığı, sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği, diğer personelin ise yüksek disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi. Birlik komutanı tuğgeneral ise emekliliğe sevk edilirken, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının da görev yeri değiştirildi.

Olay Nasıl Açığa Çıktı?
MSB kaynakları, Suriye'de görevli bir tugay komutanının makam aracıyla emir astsubayı ve koruma personeli tarafından insan kaçakçılığı yapıldığı bilgisini aldıklarını ve konunun savcılığa bildirildiğini açıkladı. Adli ve idari soruşturmanın devam ettiği olayda, hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülüyor.

Hangi Önlemler Alındı?
Olaya karışan kişilerin tutuklandığı, sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği ve diğer personelin ise yüksek disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi. Birlik komutanı tuğgeneral ise emekliliğe sevk edilirken, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının da görev yeri değiştirildi.

MSB'den Sert Tepki:
MSB kaynakları, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin binlerce yıllık geleneklerine ve milli değerlerine dayanan disiplini sarsan bu tür davranışlara derhal gereğinin yapıldığını vurguladı. MSB ayrıca, bu tarz münferit olayların tüm Türk Silahlı Kuvvetlerini töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesinin, ülkeye yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kahramanlık ve fedakarlıkla görevlerini yerine getiren orduya zarar vermekten başka bir anlam taşımadığını da belirtti.
 


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.