Tuğrul Selmanoğlu Dursunbey’de Kudüs’ü anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tuğrul Selmanoğlu Dursunbey’de Kudüs’ü anlattı
06 Mar 2018 / Sal 09:39
/ 57 Kez Okundu
| |

Dursunbey Belediyesi, “Dursunbey’den Aksa’ya Uzanan Zeytin Dalı” konulu konferans düzenledi

Dursunbey Belediyesi, “ Dursunbey’den Aksa’ya Uzanan Zeytin Dalı” konulu konferans düzenledi. Kültür merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Almanya’da yaşayan yazar Tuğrul Selmanoğlu katıldı.
Dursunbey Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında, ünlü aktivist-yazar Tuğrul Selmanoğlu’nu ilçe halkı ile buluşturdu. Özellikle sosyal medyada ve Almanya’da katıldığı bir programda Türkiye karşıtlarına karşı dik duruşu ile tanınan Tuğrul Selmanoğlu’nun programına İlçe Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, AK Parti İlçe Başkanı Üzeyir Sali ve yönetimi, MHP İlçe Başkanvekili Burhan Yıldız ve yönetimi, çeşitli kurumlardan yöneticiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konferansa konuşmacı olarak katılan ünlü aktivist-yazar Tuğrul Selmanoğlu, Kudüs’ün Müslümanlar için neden önemli olduğunu, siyonistlerin Kudüs’ü neden çok istediklerini ve ümmetin Kudüs’e karşı omuzlarına yüklenen sorumluluğunu anlattı. Konferansında 40’ın üzerinde İslam ülkesine gittiğini belirten Selmanoğlu, son olarak Kudüs’e gittiğini, Amerika’nın Kudüs’ü İsrail başkenti ilan ettiğinde de orada bulunduğunu ve Kudüs’te yaşanan zulme yakından şahit olduğunu belirterek “Keşke ilk olarak Kudüs’e gitseydim. Kudüs’ü anladığınız zaman İslam coğrafyasının içinde bulunduğu durumu daha iyi kavrıyorsunuz. Kudüs’ü anladığınız zaman ülkemizin de içinde bulunduğu durumu daha iyi anlıyorsunuz. Bütün yaşanılan sıkıntıların ardında, üst akıl diye tabir edilen siyonizm bulunmaktadır” dedi.
Türkiye ile uğraşanın da siyonizm olduğunu belirten Selmanoğlu, “Türkiye bu ümmetin ağabeyidir. Türkiye ümmete sahip çıkan yegane ülkedir. Çünkü; tarih bunu gösterir. Türkiye zayıf kaldığı sürece siyonizmin korkacağı bir şey yoktur. Kudüs’e girerken bizden ’Türk bayrağı var mı’ diye sordular. ’Eğer Türk bayrağı varsa sizi içeri almayacağız’ dediler. Her ülkenin bayrağına müsaade ediyorlar ama Türk bayrağına müsaade etmiyorlar. Çünkü Türk bayrağı o coğrafyada bir umudu temsil ediyor" şeklinde konuştu.
Yaklaşık iki saat süren programın sonunda Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Tuğrul Selmanoğlu’na etkileyici sunumundan dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Programın ardından vatandaşlar Selmanoğlu ile hatıra fotoğrafları çekildiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.