Tüketiciyi Kandıran İfadeler Artık Ürünlerde Yok!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tüketiciyi Kandıran İfadeler Artık Ürünlerde Yok!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Şub 2024 / Cmt 19:37
/ 245 Kez Okundu
| |

Tarım ve Orman Bakanlığı, market raflarında tüketicileri aldatmaya yönelik ifadelere sınırlama getiriyor. Artık ürünlerde '… Tadında', '… lezzeti', '... keyfi' gibi ifadeler bulunmayacak. Detaylar haberimizde!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicileri yanıltıcı ifadelere dayalı ürünlerle mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Son zamanlarda market raflarında sıkça karşılaşılan ve tüketicileri aldatmaya yönelik olduğu düşünülen "… Tadında", "… lezzeti", "... keyfi" gibi ifadelerin ürünlerin etiketlerinden kaldırılacağı duyuruldu.

Bakanlık yetkilileri, özellikle çilek yerine sadece çilek aroması bulunan ürünlerde, çilek görselinin kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirttiler. Ayrıca içeriğinde muz aroması olan bir sütün artık "muzlu süt" değil, "muz aromalı süt" olarak adlandırılacağı ifade edildi.

Tüketicilerin karıştırılabilecek, birbirine benzeyen gıdalarda kullanılan aldatıcı ifadelerin yasaklanacağına dikkat çekildi. Bununla birlikte bitkisel margarinlerde "tereyağı keyfi" veya "tereyağı lezzeti" ifadelerine izin verilmeyeceği açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi ve yanıltıcı ifadelerle karşılaşmamaları için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Halk sağlığını korumak ve tüketicilerin haklarını savunmak bizim önceliğimizdir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, bakanlık tarafından kurulan ALO 174 Gıda Hattı'nın, tüketicilerin şüphelendiği gıda ürünlerini bildirmeleri için önemli bir araç olduğu vurgulandı. İhbar ve şikayetlerin en geç 15 gün içinde değerlendirilerek cevaplandırıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde limon suyu izlenimi veren, limon aromalı sos, limon sosu ve benzeri ürünlerin satışına yasak getirilmişti. Bununla birlikte içlerinde hiç tereyağı bulunmamasına rağmen paket görselinde tereyağı kullanılan margarinler de yasaklanmıştı. Bakanlık, bu adımlarla tüketicilerin daha bilinçli ve güvenli alışveriş yapmalarını sağlamayı hedefliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.