Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri
01 Oca 2018 / Pzt 15:27
/ 47 Kez Okundu
| |

Kepez Belediyesi, Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin dördüncüsünü düzenliyor

Kepez Belediyesi, Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin dördüncüsünü düzenliyor.
Kepez Belediyesi, Antalya Mimarlar Odası ile protokol imzaladı.
Mimarlar Odası’nın danışmanlığında 2014’ten beri bilge mimar olarak anılan Antalya doğumlu Turgut Cansever’in anısına, ulusal düzeyde mimarlık ödülleri yarışması düzenliyor. Mimarlık ve yapı sektöründeki faaliyetlerin tanıtılmasını, ödüllendirmesini ve güzel sanatların teşvik edilmesini amaçlayan Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin 4.’sünün hazırlıkları başladı. Bu amaçla Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin 2018 Şubat ayında verilecek proje dalı ödüllerinin teknik hazırlıklarının ve ödül etkinliğinin koordinasyonunun Mimarlar Odası danışmanlığında yapılması amacıyla protokol imzalandı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Köksal, başkanlık makamında protokol metnine imza attı.
Başkan Hakan Tütüncü, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile birçok örnek proje yaptıklarını anımsattı. Bu projelerin istikrar noktasında en önemlilerin başında Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin geldiğini belirten
Tütüncü, “ Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödüllerinin bu yıl 4.’sünü düzenliyoruz. Mimarlık ödülü verilmesi, bizi heyecanlandıran, sevindiren ve ufuklar açan bir etkinlik oluyor. Mimarlar Odası ile 3 yıl boyunca çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.

İl kez mimarlık ödülü veren belediye Kepez
Türkiye’de ilk kez Kepez Belediyesinin ulusal anlamda mimarlık ödülleri verdiğine dikkat çeken Tütüncü, “ Mimarlık ödülleri vermemiz, belediyenin şehirciliğe ve kentsel tasarıma vermiş olduğu önemi gösterir. Bu ödül, aynı zamanda belediye ve mimarlar arasındaki şehir planlamasında modern bir estetiğin şehirlerimizi kapsaması adına da önemli. Mimarlık ödüllerine katılan eserleri, kitaba dönüştürerek arşivliyoruz. Böylece bir belge olarak zamana bir not da düşmüş oluyoruz. Bir vaadimiz olan mimarlık ödülleri yarışmasını Mimarlar Odası ile birlikte yapıyor olmanın güzel bir işbirliğine ve güç birliğine vesile olmasını görmekten dolayı da mutluyum.”

Köksal: “Katılımcı sayısı artıyor”
Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal da “ Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri’nin 4.sünü gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Türkiye ölçeğinde bir belediyemizin mimarlık ödülleri vermesi bir ilktir. Bunun 4. düzenlemek de önemli. Sürekliliği konusunda önemli ipuçları veriyor. Bu anlamda Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri, belediye ve mimarlar odası arasında uzun yıllara dayanan işbirliğinin önemli kavşak noktalarından birisidir. Bu yıl ki yarışmamıza geniş bir katılım bekliyoruz. Her yıl katılımcı sayısı artıyor. Mimarların projelerini sergilenmesi, vitrine çıkarılması, ülkedeki mimarlık anlayışının ve seviyesinin yükseltilmesinde yarışmanın önemli bir katkısı oluyor. Bu anlamda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye camiamıza yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederim.”
Mimarlar Odası Antalya Şubesi, 4. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin ilanını önümüzdeki günlerde yapacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.