Turgutlu’nun yeni ve modern pazar yeri Cuma Pazarı kapılarını açtı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Turgutlu’nun yeni ve modern pazar yeri Cuma Pazarı kapılarını açtı
26 Oca 2024 / Cum 20:45
/ 0 Kez Okundu
| |

Turgutlu Belediyesinin öz kaynaklarıyla kente kazandırdığı yeni ve modern Cuma Pazarı faaliyetlerine başladı. Yeni yerindeki ilk gününde pazarcı esnafını yalnız bırakmayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Herkesin söylediği gibi bölgenin en güzel pazar yerini kurmanın haklı gururu ve mutluluğuyla buradayım” dedi.

Turgutlu Belediyesinin 55 milyon TL’den fazla yatırımla yapımını tamamladığı ve geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla açılışı yapılan Cuma Pazarı kapılarını açtı. 130 araçlık kapalı, 50 araçlık açık otopark, 19 adet kapalı dükkan, 183 tezgah, 1 büfe, 1 zabıta noktasının yer aldığı Cuma Pazarı sayesinde pazarcı esnafının ve vatandaşların uzun yıllar boyunca yaşadıkları zorluklar ve mağduriyetler sona ermiş oldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesinden iki ayrı seferde toplam 2 milyon 204 bin TL ödenerek geri alınan alan üzerinde 9 ayda inşa edilen projenin her aşamasını titizlikle takip eden Başkan Çetin Akın, faaliyete başladığı ilk gününde Cuma Pazarı’nı ziyaret etti. Tezgahları tek tek dolaşan Başkan Akın, yeni yerinde hizmete başlayan pazarcı esnafına hayırlı işler dileklerini de iletti.

“Başkan Çetin Akın sayesinde Ege Bölgesi’nin en güzel pazar yerine kavuştuk”
Cuma Pazarı’nın Turgutlu için büyük bir proje olduğunu belirten esnaf ve vatandaşlar ise uzun yıllardır bugün için beklediklerini, Başkan Çetin Akın sayesinde Ege Bölgesi’nin en güzel pazar yerine kavuşmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek Başkan Akın’a ve ekibine teşekkür etti.
Cuma Pazarı’nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla buluşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Cuma Pazarı Turgutlu’nun kanayan yarasıydı. Burada esnafımız ve vatandaşımız yazın sıcaktan, kışın yağmurdan ve çamurdan alışveriş yapmaktan gerçekten yorulmuşlardı. Turgutlu’muza da yakışmıyordu. Burası biliyorsunuz çok sıkıntılı bir alanımızdı, çöplük alanı gibi kullanılan bir yerdi. Biz seçim öncesi bir söz vermiştik. Esnafımıza ve halkımıza çok güzel bir pazar yeri kazandıracağımızın sözünü vermiştik. Bunu bir tık öteye götürdük. Altında 130 araçlık kapalı otoparkı, 50 araçlık açık otoparkı toplamda 180 araçlık otoparkı olan ve herkesin söylediği gibi bölgenin en güzel pazar yerini kurmanın haklı gururu ve mutluluğuyla buradayım. Biz güzeli seven insanlarız. Bizim yaptığımız işler güzel, iyi, kaliteli ve hızlı olmak zorunda. Bu projede teknik ekibimin, belediye başkan yardımcılarımızın, meclis üyelerimizin, temizlik işçilerimizden tutun bütün personelimizin emeği var. Oda başkanlarımızın, muhtarlarımızın emeği var. Gerçekten bizim önümüzü açtılar. Bizde sonuç olarak böyle güzel bir eseri Turgutlu’ya kazandırdık. Müteahhit firmamızda bize hiçbir sıkıntı oluşturmadı, 8 ay gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en hızlı biten projesine daha imza attık. Cuma Pazarı’mız hayırlı ve uğurlu olsun. Allah bol müşteriler versin” ifadelerini kullandı.

“Bana oy veren hiçbir hemşehrimizin yüzünü yere eğdirmedim”
Başkan Çetin Akın 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere yönelik mesajlarını da şu sözlerle paylaştı: “Bundan sonraki süreçte de azmimiz ve kararlılığımızla Turgutlu’da bir beş yıl daha sizlerden görev bekliyorum. Bir beş yıl daha istiyorum. Bu beş yılın sonunda göreceksiniz ki Turgutlu hak ettiği ve ihtiyacı olan bütün hizmetleri bizim aracılığımızla alacak. Bana oy veren hiçbir hemşehrimizin yüzünü yere eğdirmedim. Onun gururuyla buradayım. Hepinizden bir şey daha istiyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ferdi Zeyrek bizim gibi dürüst, namuslu, şeffaf belediyecilik yapacak bir kardeşimiz. Destek verin, el ele Manisa Büyükşehiri Ferdi Zeyrek’e, Turgutlu’da Çetin Akın ve meclisine oy istiyorum. Bütün Turgutlu halkından daha güzel hizmetler yapmak için oy istiyorum. Gördünüz yaptığımız işleri. Cumartesi Pazarı için söz istemiştiniz; artık tapusu bizde sözümdür, yapacağız. Bundan sonra da daha çok çalışarak bana destek veren hiç kimseyi yüzünü yere eğdirmeden Turgutlu’ya hizmet etmek istiyorum. Bu hizmetleri yaparken tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmedim, yemem de.”
Manavlar ve Sebzeciler Odası Başkanı Necati Gürkıvrak, “Yazın sıcakta kışın soğukta mağdur olduğumuz, yağmur yağdığında açamadığımız, rüzgar olduğunda şemsiyelerin uçtuğu halkın pazar yerine gelemediği bir yerdi. Bizi böyle bir çileden böyle bir dertten kurtardığı ve bu bölgenin de en güzel pazar yerini yaptığı için başta Çetin Akın Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese tüm pazarcı esnafımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
Cuma Pazarı ziyaretine Başkan Çetin Akın’ın eşi ve kızı, Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu İlçe Başkanı ve yönetim kurulu, Turgutlu Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, oda başkanları, muhtarlar, proje müteahhitleri katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.