Türkiye Diyanet Vakfından Latin Amerika ülkelerine 20 bin hediye Kur’an-ı Kerim

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye Diyanet Vakfından Latin Amerika ülkelerine 20 bin hediye Kur’an-ı Kerim
07 Şub 2018 / Çar 10:53
/ 31 Kez Okundu
| |

Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile sürdürdüğü “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında Latin Amerika ülkelerinde yaşayan Müslümanlara 20 bin İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerim gönderdi

Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile sürdürdüğü “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında Latin Amerika ülkelerinde yaşayan Müslümanlara 20 bin İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerim gönderdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajının tüm insanlığa ulaşması için başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” projesi, hayırseverlerin destekleriyle sürüyor. Proje kapsamında bağışlanan Kur’an-ı Kerim sayısı 1 milyonu aşarken, ihtiyaç duyulan bölgelere Kur’an-ı Kerim ulaştırılma çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Yurt dışı dağıtımlar çerçevesinde Latin Amerika’da 10 farklı ülke için hazırlanan İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerimler ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırılacak. Kur’an-ı Kerim dağıtımları Guatemala, El Salvador, Kolombiya, Haiti, Arjantin, Şili, Peru, Bolivya, Ekvador ve Uruguay’da yapılacak. Resmi dili Portekizce olan Brezilya için çalışmalar ise devam ediyor.

“Proje köprü vazifesi görüyor”
TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, “Hediyem Kur’an Olsun” projesinin dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlardan gelen talep üzerine başlatıldığını, Latin Amerika ülkelerinde de bu yöndeki talepler çerçevesinde ihtiyaca yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Projenin yurt içinde ve yurt dışında kardeşlerine Kur’an-ı Kerim hediye etmek isteyen Müslümanlar ile Kur’an-ı Kerim’e ulaşmak isteyen Müslümanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü söyleyen Serenli, İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerimlerin Latin Amerika’ya ulaştığını ve dağıtımlara başlandığını bildirdi. Serenli, “ Latin Amerika ülkelerinde yaptığımız çalışma kapsamında 20 bin mealli Kur’an-ı Kerim hazırlandı. İlk planda Guatemala, El Salvador, Kolombiya ve Haiti’ye 8 bin İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerim ulaştı ve İslam Kültür Merkezlerinde dağıtılmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde ise 12 bin adet İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerim’i Arjantin, Şili, Peru, Bolivya, Ekvador, Uruguay’a ulaştırmış olacağız. Brezilya’da ise Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte Portekizce mealli Kur’an-ı Kerim çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bölgesel dillerde çeviriler yapılıyor
Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan bölgelerde konuşulan dilin önemini vurgulayan Serenli, proje kapsamında bugüne kadar 17 farklı dilde mealli Kur’an-ı Kerim hazırlandığını ifade etti. Çeviri yapılan diller arasında yerel dillerin olduğuna dikkat çeken Serenli, “Dünyanın farklı noktalarında konuşulan yerel dillerde de çeviri yaparak Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajını geniş kapsamlı bir şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Sri Lanka’da konuşulan Tamilce dili, Etiyopya’nın yerel dillerinden olan Amherice ve Afganistan’da konuşulan Darice dillerinde çeviri yapılarak mealli Kur’an-ı Kerimler bölge halkının hizmetine sunuldu. Yine Afrika’nın bazı bölgelerinde konuşulan Çeçova dilinde de mealli Kur’an-ı Kerim çalışmalarımız devam ediyor, Swahili dilinde meal araştırma çalışmaları ise devam ediyor” diye konuştu.

1 milyon 3 bin 852 Kur’an-ı Kerim hediye edildi
Hediyem Kur’an Olsun projesi kapsamında bugüne kadar hayırseverlerce 1 milyon 3 bin 852 Kur’an-ı Kerim hediye edildi. 17 dilde hazırlanan mealli Kur’an-ı Kerimler Asya, Afrika, Balkanlar, Güney Amerika ve Pasifik Asya’daki 47 ülkede yaşayan Müslümanlara dağıtıldı. Yurt içinde ise imam-hatip liseleri ile diğer okullar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, öğrenci yurtları, cezaevleri, hastaneler, kursları ve ihtiyaç duyulan birçok noktaya Kur’an-ı Kerim ulaştırıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.