Türkiye Kamu-Sen Temsilcisi Bilal Türk: "Memur alımlarında mülakat kaldırılmalı"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye Kamu-Sen Temsilcisi Bilal Türk:
03 Mar 2018 / Cmt 14:01
/ 68 Kez Okundu
| |

Türkiye Kamu-Sen Temsilcisi Bilal Türk, düzenlediği basın toplantısında memur alımlarında mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi

Türkiye Kamu-Sen Temsilcisi Bilal Türk, düzenlediği basın toplantısında memur alımlarında mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi.
Sendika temsilcisi Türk, açıklamasında, "Memur alımlarında ki mülakat sistemine hayır diyoruz. Mülakat sistemi demek kul hakkı demek. Okul idaresinde bulunan kişiler siyaseten atanmamalı" dedi.
Şube Başkanları, İlçe Temsilcileri, İl Temsilcileri ve Şube yöneticileri ile katıldığı basın toplantısında açıklamada bulunan ve medya çalışanları ile istişare yapan Türk, "Özellikle kamu da çalışan sözleşmeliye son verilmesi lazım. Sözleşmeli öğretmen, memur, sağlıkçı ve diğer kamu da ki çalışan arkadaşlarımızın kesinlikle kadroya geçebilmesini arzu ediyoruz. Memur alımların da tamamen mülakatın kaldırılmasını istiyoruz. Mülakat demek, kul hakkı demek. Performans değerlendirmesini, (memurlar açısından), Türkiye Kamu Sen olarak reddediyoruz. Performans değerlendirmesi, objektif değerlendirmeler ile olur. Belgeye, bilgiye dayanan bir değerlendirme yoksa sübjektif bir değerlendirmeyle olan değerlendirmeleri kabul etmiyoruz. Bunun için alımlarda kesinlikle sınav olsun. Liyakat, ehliyet, adalet olsun. Aynı zaman da mutlaka denetleme ve araştırma yaparak insanların memuriyete atanmaları olsun. Terör örgütleri ile bağı var mı yok mu, (Güvenlik soruşturmaları açısından) bunlar yapılsın. Biz sadece sınavı kabul ediyoruz" diye konuştu.
Toplantı, basın temsilcileri ile yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.