Türkiye’de milyarlık kripto para vurgunu!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye’de milyarlık kripto para vurgunu!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
01 Ara 2021 / Çar 18:38
/ 1.576 Kez Okundu
| |

Geçtiğimiz günlerde kripto para camiasında yaşanan bir vurgundan söz etmiştik. Şimdi ise yeni bir vurgun haberi geldi. Milyarlık paralar buhar oldu.

Her gün insanlar farklı borsalardan kripto para alım ve satımı yapıyor. Ancak bazen bu kripto para birimleri hüsranla sonuçlanabiliyor.

Bugün bir kripto para vurgunu daha gerçekleşti. Bu sefer vurgun Kayseri'de oldu. Bitrota isimli kripto para birimi üzerinden 30 bin kişiden para toplandı. Ancak ardından sistemler kısa süre içinde çöktü. Sahibi de izini kaybettirdi. 

Kripto para camiasında bir milyarlık vurgun daha!

Daha önce de kripto para camiasında benzer vurgun haberleri meydana gelmişti. Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin ve Hecoin'den sonra benzer bir vurgun daha gerçekleşti.

Savcılıklara yapılan şikâyetler ve ulaşılan bilgilere göre, yatırımcılardan Bursa'da yaşayan Hamza Türk (33), "Oto elektrik işi yapıyorum. 200 bin lira para yatırdım. Evlendiğimizde oturacağımız evi sattım. Paranın bir kısmını buraya yatırdım. Bunalıma girdim" derken, oto tamircide çalışan Fahri Onur (18) ise "Yan yana dükkânlarda çalıştığım Hamza Türk'ün teşviki ile buraya girdim. Bankadan 50 bin lira kredi çektim. Parayı buraya yatırdım. 2-3 ay içinde çıkarım diye düşündüm. Ancak sistem battı. Çalıştığım işte aylık 4 bin lira alıyorum; 3 bin lirası banka kredisine gidiyor" ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar şu anda verdikleri paranın buhar oluşunu izliyor. Söylentilere göre kripto para birimine yatırım yapanlar arasında bir de savcı bulunuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.