Türkiye’nin en büyük kayak tesisi için 6 ülke sıraya girdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye’nin en büyük kayak tesisi için 6 ülke sıraya girdi
02 Ara 2017 / Cmt 11:10
/ 38 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin en büyük kayak tesisi 3 bin 937 metre yüksekliği ile ülkenin dördüncü yüksek dağ kültesi olan Kaçkar Dağları’nda yapılacak

enin/">Türkiye’nin en büyük kayak tesisi 3 bin 937 metre yüksekliği ile ülk enin dördüncü yüksek dağ kültesi olan Kaçkar Dağları’nda yapılacak. Kaçkar Dağları’nda yapımı düşünül en proje maliyetinin 100 milyon Euro’ya mal olması bekl enirk en, ismi açıklanmayan 6 ülk enin firmalarının bu tesisi yapmak için sıraya girdiği öğr enildi.
Kaçkar Dağları’nda yapımı düşünül en dev tesis için 8 bölgede kayak pisti yapılacağı belirtilirk en, 45 kilometrelik hat uzunluğuna sahip olacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Tesis merkezi Ayder Yaylası olacak. 3 etapta gerçekleştirilecek olan proje şuanda ihaleye çıkmaya hazır hale geldi. Dev tesisin 9 yılda bitmesi bekl eniyor. Çünkü arazi şartlarının zor ve engebeli olması, dağların ulaşabilirlik açısından dar ve yüksek olması yapılacak olan bu proj enin işlev bakımından ve çalışma açısından zor olacağını gösteriyor. Ancak bittiği taktirde de turizm bölgeleri arasında dünyada isminde söz ettirecek bir yer olacak. Gerekli izinler de alındığı taktirde bu dev proje müteahhit firmayla buluşturulacak. Bu tesise ivme kazandıracak en büyük yatırım ise Rize-Artvin Havalimanı olacak. Çünkü bölgeye gelecek olan turistler bu havalimanını kullanacak. Ayrıca Yeşil Yol Projesi ile bölgeye karayolu ile de kolayca ulaşılabilecek" dedi.
Vali Bektaş, proje maliyetinin toplamda 100 milyon Euro’yu bulacağını kaydederek şimdid en ismini açıklamak istemedikleri 6 ülk enin bu proje için teklif verdiğini açıkladı. Kayak Tesisi’nin Ayder Yaylası’nın yanı sıra 3-4 yaylayı daha ilgil endirdiğini ifade ed en Vali Bektaş "Mesela Palovit ve Kavron gibi yaylalar özellikle konum bakımından çok önemli. Teleferik projesinde zirvelerd en birisi göller bölgesi olacak. Dört zirveye dört istasyon ile ulaşacağız. Yaklaşık 37 kilometrelik hat oluşturulacak. Kayak tesisi olarak düşündüğümüz proje bölgeyi 12 ay boyunca aktif kılacak" ifadelerini kullandı. ’


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.