Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden Çaldıran’a ısıtmalı ve kitaplıklı durak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden Çaldıran’a ısıtmalı ve kitaplıklı durak
05 Oca 2018 / Cum 10:58
/ 84 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden biri olan Van’ın Çaldıran ilçesine ısıtmalı ve kitaplıklı otobüs bekleme durakları yapıldı

enin/">Türkiye’nin en soğuk ilçelerind en biri olan Van’ın Çaldıran ilçesine ısıtmalı ve kitaplıklı otobüs bekleme durakları yapıldı.
Çaldıran Belediyesi tarafından hastane ve belediye önüyle şehirlerarası otobüs duraklarının bulunduğu üç ayrı noktaya ısıtmalı durak kuruldu. Çetin kış şartları ned eniyle hava sıcaklığının eksi 40 dereceye kadar düştüğü ilçede, vatandaşların sıcak bir ortamda araç beklemeleri için yapılan ısıtmalı duraklar büyük beğ eni topladı. Kamera ile izl enebilecek ve yolcuların oturabilecekleri banklarla kitaplık bulunan prefabrik ve ısı yalıtımlı duraklar hizmet vermeye başladı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran’ın 2050 rakımla enin/">Türkiye’nin en soğuk yerlerind en biri olduğunu belirterek, “Çaldıran ilçesi, Türkiye’de kış mevsiminin çetin geçtiği ve kar yağışının çok olduğu bir ilçedir. Rakımımız 2050’d en başlıyor, bu da beraberinde doğal bir soğukluk getiriyor. Vatandaşlarımızın özellikle toplu taşıma araçlarını dışarıda beklediklerini ve bu aşırı soğuklara maruz kaldıklarını fark ettik. Bu sorunun çözülmesi noktasında istişarelerde bulunduk ve vatandaşlarımızın bu durumlardan kurtulmaları için ihtiyaç olan yoğun noktalara üç tane ısıtmalı ve kitaplıklı durak yaptırmaya karar verdik. Bunları belediye ve hastan enin önü ile dolmuş duraklarının olduğu bölgelere bırakarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

Van’da bir ilk
Yapılan hizmetin önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade ed en Dundar, “Çaldıran soğuk memleket olmasına rağm en şimdiye kadar yapılmamıştı. Van’da da bir ilk olan bu hizmeti vatandaşlarımızla buluşturmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayız. Aynı şekilde vatandaşlarımızda memnuniyetlerini bizlere bildirdiler. Neticede biz burada vatandaşımızın gerçek ihtiyaçlarını giderme noktasında görevliyiz. Dolayısıyla devletimizin sağlamış olduğu kaynakları bunların hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü haklı talebini ve ihtiyacını giderme noktasında çalışmalarımıza de vem edeceğiz" diye konuştu.
Isıtmalı ve kitaplıklı durakta bekley en Feyyaz Üstünel isimli vatandaş ise, Çaldıran Belediyesinin sunmuş olduğu sıcak ortamda kitap okuduğunu belirterek, “Çaldıran eksi 40 dereceyi gör en bir ilçe. Vatandaşlar bu soğukta durakta araç bekliyorlardı. Çaldıran Belediyesinin bu hizmeti çok önemli ve yerindedir. Artık insanlar sıcak bir ortamda araç bekleyebilecekler” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.