Türkiye’nin en soğuk kentinde şaşırtan görüntüler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye’nin en soğuk kentinde şaşırtan görüntüler
02 Ara 2017 / Cmt 15:22
/ 23 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin en soğuk kentlerinden biri olan ve her yıl eksi 40 derecenin üstünde soğuklar yaşayan Ağrı’da bu sene kar yağmayınca vatandaşlar Aralık ayında pikniğe çıktı

enin/">Türkiye’nin en soğuk k entlerind en biri olan ve her yıl eksi 40 derec enin üstünde soğuklar yaşayan Ağrı’da bu s ene kar yağmayınca vatandaşlar Aralık ayında pikniğe çıktı.
enin/">Türkiye’nin doğusunda kar etkili olurk en, soğuk havaları ile meşhur Ağrı’da son yılların en sıcak kış mevsimi yaşanıyor. Hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 10 dereceyi bulduğu k ent merkezinde vatandaşlar k endilerini sokaklara ve piknik alanlarına attı. Aralık ayında ilk defa piknik alanları bu kadar dolark en, vatandaşlar pastırma sıcaklarının tadını çıkardı. Kahvehanelerde vatandaşlar dışarıda çay içerk en, hayvanlar ise sokaklarda güneşl endi. Çocuklar park alanlarında doyasıya eğl enirk en, cadde ve sokaklar insanlarla doldu taştı.
Geçtiğimiz yıl 1 Kasım’da Ağrı’ya kar yağdığını ve eksi 45 derecelik soğukların yaşandığını belirt en Mehmet Emin Demirtaş adlı vatandaş, aralık ayında böyle bir havanın k endileri için sürpriz olduğunu söyledi. Havaların çok iyi olduğunu ve parkta piknik yaptıklarını anlatan Demirtaş, Hayatında Aralık ayında ilk defa mangal yaktıklarını ifade etti. Böylesi güzel bir havanın k endileri için sürpriz olduklarını vurguladı. Demirtaş, "Geç en s ene bu zamanlara bir buçuk metre kar vardı. Bu s ene çok şükür hava güzel bu mevsimde piknik yapıyoruz. Geç en yıl bu alanlarda her yerde kar vark en şimdi biz mangal yakıp piknik yapıyoruz. Aralık ayında doğuda piknik yapmak zor bir şey. Çevre illerin tamamında kar vark en, buralarda hava çok sıcak. Çok sayıda vatandaş pikniğe gelmiş. Havanın böyle güzel olması bizim için mükemmel bir şey" şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.