TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy:

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy:
19 Ara 2017 / Sal 14:04
/ 69 Kez Okundu
| |

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hürriyet gazetesi tarafından düzenlenen, ‘Kayseri’yi Keşfet’ programının kapanış toplantısı gerçekleştirildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB) ve Hürriyet gazetesi tarafından düzenlenen, ‘Kayseri’yi Keşfet’ programının kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Kentte bir otelde düzenlenen toplantıya Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kurum müdürleri ve çok sayıda gazeteci-yazar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri’nin sahip olduğu değerleri daha geniş çevrelere duyurmak ve tanıtmak için acentaların ve gazetecilerin katkılarını önemsediklerini belirtti ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

“Turizmden yeterli pay almıyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, Kayseri’nin turizmden hak ettiği payı alamadığını belirterek, “Birçok özelliğimizle Türkiye’nin ilk 5 ili arasında olduğumuzu biliyoruz ama meydanlara çıkıp mikrofon uzattığımızda ve en çok tanınan 5 vilayeti sayın dediğimizde orada olmadığımızı gördük. Gerçekten hak ettiğimiz yerde değiliz. Bütün bu özelliklerimizle turizmden de yeterli payı alamıyoruz. Yaptığımız araştırmalarla, hem ulusal hem de uluslararası turizm pazarında yeterince tanınmadığımızı anladık ve bu konuda hemen çalışmaya başladık. Sıra Kayseri’deki güçlü ürünlerimizi pazarlamada” diye konuştu.

“Turizm çeşitlendirilmeli”
Türkiye turizmi denilince akla yalnızca deniz, kum, güneşle özetlenen ve 4 aya sıkıştırılmış yaz turizminin gelmemesi gerektiğini dile getiren Başkan Çelik, Erciyes Dağı gibi değerlerin, turizm gelirlerini yaz sezonu dışına taşıyacağını ifade etti. Başkan Çelik, “Sağlık sektörü bir turizm, kültür turizmi, kış turizmi çok önemli bir sektör. Bunların tamamını sepetinize koyacağınız bir ürün Kayseri. Tarih, sağlık, kültür, kış turizmi hepsi bir arada. Bu zenginliği kataloglarınıza koyun, Kayseri de, Türkiye de, siz de kazanın” dedi.

“Vize yasağı konulacak ülke değiliz”
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, son yıllarda yaşanan olumsuzluklardan dolayı Türkiye turizminin kan kaybettiğine değindi. Turizm sektörünün eski günlerine kavuşabilmesi için iç turizmin canlanmasının önemine dikkat çeken Başkan Ulusoy, “Kimse bizi kaşımasın, biz okşanacak bir ülkeyiz. Biz, vize konulacak bir ülke değiliz. Bir gün gelecek bize vize koyanlara biz vize koyacağız. İç turizmin canlanması, ülkenin tanıtılmasında önemli rol oynamıştır ve turizmimizin gelişmesinde basın çok önemli bir rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.

“Türkiye kapalı kutu değil”
Türkiye turizminin özellikle 15 Temmuz sürecinde büyük yara aldığını vurgulayan Başkan Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye kapalı bir kutu değil. Türkiye demokrasiyi seven, bunu 15 Temmuz’da gösteren bir ülke. Allah bir daha bize böyle kötü olayları yaşatmasın. En fazla zararı biz gördük. Yıllardır biriktirdiğimiz, uğrunda mücadele ettiğimiz, tanıtmaya çalıştığımız ülkenin imajına en büyük zararı bunlar verdi. Ama Türkiye, güçlü ve birbirine sarılan bir ülke olduğunu bir kez daha gösterdi. Bir ateş çemberinin içinde yaşıyoruz. Atatürk’ün kurmuş olduğu bu güzel Cumhuriyet’i idare etmek, 1915’te Çanakkale’de destan yazıldığı bu ülkeyi korumak bizim borcumuz. Bu borcu tanıtarak ve tanıtmaya devam ederek ödemeye çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirildi. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.