Tuşba Belediyesinden ‘Kadınlar Günü’ programı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tuşba Belediyesinden ‘Kadınlar Günü’ programı
08 Mar 2018 / Per 16:35
/ 37 Kez Okundu
| |

VAN (İHA) – Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç

VAN (İHA) – Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, sadece 8 Mart’ın değil, her günün kadınların günü olduğunu söyledi.
Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından DoubleTree by Hilton Van Otelinde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini, AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, STK temsilcileri ve kadınlar katıldı.
Programda bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; kadınların, erkeklerin en büyük destekçisi olduğunu belirterek, “Sadece 8 Mart değil, her gün kadınların günüdür. Her gün dünya kadınlarının en önemli günüdür. Çünkü kadınlar hem annedir, hem eştir, hem kardeştir, hem de kız çocuğudur. Kadın demek, toplumumuzda İslam dinin kendilerine verilmiş yer ile biz erkeklere en büyük destekçilerdir. Aile ve Kadın Müdürlüğümüz ile bütün müdürlüklerimizin yaptığı çalışmalar ile Batı dünyası gibi kadını bir meta değil, bu salonda gördüğümüz gibi şehit annesi, eşi ve kızı olarak görüyoruz” dedi.

“Erkek de kadın da birbirinin destekçisidir”
Aile içinde erkek ve kadınların birbirlerinin destekçisi olduğunu ifade eden Özgökçe, “Aile huzuru da ancak bu şekilde meydana gelir. Ancak bazılarının yaptığı gibi kadınları ötekileştirerek huzur elde edilemez. İslam dinin kazandırdığı bu güzel ahlak sayesinde evlerimizde bütün kadınlarımızın huzuru yerindedir. İslam’ın kazandırdığı en büyük güzelliklerinden bir de budur. Bu yüzden ne kadar şükretsek azdır” diye konuştu.
Düşmanların boş durmadığını ve her gün içimize fitne soktuğunu ifade eden Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunlardan biri de FETÖ terör örgütüdür. İçimize sinmiş bu hainler, 250 kardeşimizi şehit ettiler. 2 bine yakın kardeşimiz gazi oldu. Hamdolsun bu memleketi bölemediler. 30 yıla yakındır bu memlekette Amerikalısı, Avrupalısı, PKK’lısı bu aziz topraklarda yaşayan Kürt kardeşlerimizi kandırarak bu memleketi bölmeye, parçalamaya çalıştılar. Allah’ın izniyle onlar da başaramadılar ve başaramayacaklardır. Bu şehitlerimizin kanı da Allah’ın izniyle yerde kalmadı.”
Program; Prof. Dr. Şakir Gözütok’un ‘İslam’da Kadının Yeri’ konulu konuşmasının ardından, hazırlanan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ konulu video gösterimi ile devam etti.
Tuşba Belediyesi tarafından kadınlara karanfil ve çeşitli hediyelerin dağıtılması ile devam eden program, ikramlarla sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.