‘Tuzlu balık’ birincisi Necdet Kanal: “Üst üste birinci olmak süper bir şey olur”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
‘Tuzlu balık’ birincisi Necdet Kanal: “Üst üste birinci olmak süper bir şey olur”
17 Kas 2023 / Cum 09:28
/ 2 Kez Okundu
| |

’Lakerda Festivali’nin geleneksel hale gelen lakerda (en iyi tuzlu balık) yarışmasında geçen yıl birinci olan Necdet Kanal, yeniden birinci olmayı arzuladığını belirterek, “Üst üste birinci olmak süper bir şey olur” dedi.

Sinop’un 3 bin yıllık kültürünü yansıtan ’Lakerda Festivali’nin geçen yılki birincisi Necdet Kanal, bu sene yarışmaya yeniden katılıyor. Kanal, geçen sene palamuttan yaptığı lakerdayı bu sene palamut yeteri kadar olmadığın dolayı torikten yapmış. Sonrasında tek tük çıkan 1 kilodan az palamutlar ile de lakerda yapan Kanal, yarışmaya hangisi ile gireceğine karar veremiyor. Kanal’ın yarışmaya hangi türden lakerda ile gireceği son ana kadar sır. Kanal, yeniden birinci olmak istediğini ve bunun için gayret ettiğini söyledi.
Yarışmaya hazırlık sürecini anlatan Kanal, yaptığı açıklamada, “Yarışmaya geçen sene palamutla katıldım ve birinci oldum. Bu sene palamut olmadı. Çok az çıktı, o da henüz 1 kiloluk bile olmayan tam olarak olgunlaşmamış, yağlanmamış palamutlardı. O sırada dışarıdan tutulan torikler geldi. Torikler ile lakerda yaptım. Sonrasında 2 tane 1 kilo bile olmayan küçük palamutlardan lakerda yaptım. İlk defa torik denedim onları hazırladım. Onlardan biriyle yarışmaya gireceğim. Torik ağır basıyor, benim de torikle ilk çalışmam benim için riskli olacak” dedi.
Yeniden birinci olmak istediğini kaydeden Kanal, “Her giren birinci olmayı ümit ederek yarışmaya girer. İddialı olmayan insan zaten yarışmaya girmez. Elbet birisi birinci olacak. Umut ederim birinci olurum, üst üste birinci olmak süper bir şey olur. Kimseye de kolay kolay nasip olmaz. Umarım yeniden birinci olurum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.