UMED Başkanı Değirmenci: “Bir takım medya dezenformasyon haberlerle kaos ve şiddet ortamına zemin hazırlamaya çalışıyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
UMED Başkanı Değirmenci: “Bir takım medya dezenformasyon haberlerle kaos ve şiddet ortamına zemin hazırlamaya çalışıyor”
02 Mar 2018 / Cum 20:42
/ 115 Kez Okundu
| |

Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, haber ve bilgi aktarma gibi önemli bir sorumluluk içinde olması gereken bir takım medyanın dezenformasyon haberlerle kaos ve şiddet ortamına zemin hazırlamaya çalıştığını söyledi

Medya Enformasyon Derneği ( UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, haber ve bilgi aktarma gibi önemli bir sorumluluk içinde olması gereken bir takım medyanın dezenformasyon haberlerle kaos ve şiddet ortamına zemin hazırlamaya çalıştığını söyledi.
Siirt Genç Memur-Sen, Siirt Üni versitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği tarafından Kezer Yerleşkesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda "Medya ve Algı Yönetimi" konulu bir panel düzenlendi. Panelde konuşan UMED Başkanı Aslan Değirmenci, topluma karşı sorumluluk sahibi olan medyanın doğruluğunu araştırmadan, kaynağına bakmadan yalan yanlış haber yapmaması gerektiğini aktardı. Sosyal medyada yayılan yalan haberlerin bir anda infiale sebep olabileceğini belirten Değirmenci, "Anında milyonlarca kişiye ulaşarak gerçek perdeleniyor, ülkeyi yönetilemez hale getirmek isteyenlerin amacına hizmet ediyor. Yalan haber milyonlarca kişiye ulaştıktan sonra doğrusunu anlatmak bazen çok uzun bir zaman alabiliyor" şeklinde konuştu.
Değirmenci, Türkiye’nin barış ve huzur için Zeytin Dalı Harekatı’nı başlatırken, şiddet, kaos ve kargaşadan yana bazı medyanın ise dezenformasyon peşinde olduğunu ifade etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.