UMKE kış tatbikatı Kınık’ta yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
UMKE kış tatbikatı Kınık’ta yapıldı
17 Ara 2017 / Paz 15:36
/ 46 Kez Okundu
| |

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) İzmir Başkanlığınca her yıl yapılan ’Kış Şartlarında Temel Kampçılık, Afet ve Olağandışı durumlarda Hayatı İdame Ettirme ve Fizik Kondisyon Eğitimi ve Tatbikat Kampı’ bu yıl 14 Aralık ile 16 Aralık tarihleri arasında İzmir’in Kınık ilçesi Kocaömer Mahallesi’nin dağlık alanında bulunan piknik alanında yapıldı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ( UMKE) İzmir Başkanlığınca her yıl yapılan ’Kış Şartlarında Temel Kampçılık, Afet ve Olağandışı durumlarda Hayatı İdame Ettirme ve Fizik Kondisyon Eğitimi ve Tatbikat Kampı’ bu yıl 14 Aralık ile 16 Aralık tarihleri arasında İzmir’in Kınık ilçesi Kocaömer Mahallesi’nin dağlık alanında bulunan piknik alanında yapıldı.
Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, kuzey ve güney kamu hastanelerine ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı 69 personel, 3 gün boyunca doğal şartlarda hayatı sürdürmeyi ve afet durumlarında hayat kurtarma konusunda tatbikatlar yaparak olası bir afette nasıl davranılması konusunda bilgilendirildiler. Kampın son gününde Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, UMKE ekibi ileKınık Belediyesi Sakız Adası Sosyal Tesislerinde kahvaltı etti. Doğruer yaptığı açıklamada, " UMKE ekibini bir kez daha ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz. Doğal afetlerin ne zaman geleceği belli değil. O yüzden ulusal kurtarma ekiplerinin bu tür tatbikatlarının ne derece önemli olduğunu 1995 yılında olan Dinar depreminde doktor olarak görev yaptığım için bilmekteyim. 2015 yılından beri İzmir UMKE kış tatbikatları ilçemizde yapılıyor. Bizler Kınık Belediye Başkanlığı olarak kampın yapılabilmesi için her türlü desteği sağlıyoruz" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.