UNİCEF Genel Direktörü Catherine Russell depremzede çocukları ziyaret etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
UNİCEF Genel Direktörü Catherine Russell depremzede çocukları ziyaret etti
28 Şub 2023 / Sal 12:48
/ 41 Kez Okundu
| |

UNİCEF Genel Direktörü Catherine Russell, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koruması altında bulunan depremzede çocukları ziyaret etti.

UNİCEF Genel Direktörü Catherine Russell, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Ankara’da bulunan Saray Çocuk Evleri Sitesi’ne giderek deprem bölgesinden getirilen refakatsiz çocukları ziyaret etti. Catherine Russell’a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Güneş eşlik etti. Güneş, çocukların deprem bölgesinden alındığı andan itibaren aileye teslim edilmesine kadar işleyen süreçler hakkında Catherine Russell’a bilgi verdi.

"Aileleri olmayan yerlere teslim etmeden bunun gibi kurumlarda bulunmaları çok önemli"
Ziyaret sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına teşekkür eden UNİCEF Genel Direktörü Catherine Russell, "Bu kadar güzel bir tesisi bize gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Çocukların aileleri ile tekrar kavuşup bir araya gelebilmelerini sağlamak son derece önemli. Anlattığınız gibi çocukları aileleri ile eşleştirmek için tanımlamış olduğunuz süreci gerçekleştiriyor olmanızdan ve buna özen gösteriyor olmanızdan büyük bir onur duyduk. Çocukların DNA testlerinin yapılıp doğru ailelere teslim edildiğinden emin olunması çok çok önemli. Acele bir şekilde onları aileleri olmayan yerlere teslim etmeden, bunun gibi kurumlarda bulunmaları çok önemli. UNİCEF, genel olarak bütün çocuklarla ilgili yürütülen bütün çalışmalarda ilgili devlet kurumları ve kuruluşları desteklemekte, bundan sonra da çalışmalarına ve desteklerine devam edecektir."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.