Üniversite öğrencileri engelleri kaldırmak için işaret dili öğreniyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Üniversite öğrencileri engelleri kaldırmak için işaret dili öğreniyor
06 Mar 2018 / Sal 09:31
/ 20 Kez Okundu
| |

İşitme engelli vatandaşların toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak düşüncesiyle öğrencilerine işaret dili eğitimi vermeyi amaçlayan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), üniversite öğrencilerine işaret dili kursu açtı

İşitme engelli vatandaşların toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak düşüncesiyle öğrencilerine işaret dili eğitimi vermeyi amaçlayan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), üniversite öğrencilerine işaret dili kursu açtı.
TÜGVA Nevşehir temsilciliği tarafından işitme engelli vatandaşların toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak ve onların yaşantılarını kolaylaştırmak amacıyla üniversite öğrencileri için işaret dili kursu açtı. Kursun üniversite öğrencilerinin talepleri doğrultusunda açıldığını söyleyen TÜGVA temsilcisi Hüsamettin Ellialt, “İşaret dili kursumuz üniversite öğrencilerinin talebi üzerine açıldı. Şu an tek sınıf halinde kursumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki ilerleyen günlerde bu tek sınıf artarak devam edecek. 3 ay boyunca kursumuz devam edecek. Kursu açmamızdaki amacımız ise engelleri ortadan kaldırmaktır” dedi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinden Zeliha Doğan, "Çevremizdeki işitme engelli insanlara yardımcı olabilmek açısında bu kursa katılıyorum. Şu anda yabancı dil eğitimi bizim için neyse işaret dili de bizim için öyledir. İşaret dili son derece önemli bir seviyeye geldi. İnsanlara yardım edebilmek bizim en büyük gayemiz olmalıdır” diye konuştu.
İşaret dili kursuna katılan Esra Kul da, “Burada esas amacımız aslında iletişimi konusunda dezavantajlı olan arkadaşlarımızla köprü olabilmektir. Onlara uzanabilecek her türlü imkanı deniyoruz. Bu kursta bunun için bir vesile olacak. İletişim konusunda kendi yeteneklerimizi geliştireceğiz. Bu sayede onlarla daha güzel bağlantı kurabileceğiz. Toplumda daha rahat hareket edebilmeleri hayatlarını daha kolay idame ettirebilmeleri için destek olmuş olacağız” şeklinde konuştu.
TÜGVA temsilciliği tarafından açılan işaret dili kursu 3 ay boyunca devam edecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.