Usta oyuncu Erkan Can Eskişehir’de sevenleri ile buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Usta oyuncu Erkan Can Eskişehir’de sevenleri ile buluştu
15 Oca 2024 / Pzt 15:07
/ 0 Kez Okundu
| |

Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu iş birliği ile düzenlenen Tiyatro Günleri kapsamında duayen sanatçı Erkan Can, Eskişehirli sevenleri ile bir araya geldi.

Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu iş birliği ile düzenlenen Tiyatro Günleri sona erdi. Tiyatroların, atölyelerin, panellerin ve söyleşilerin de yer aldığı etkinlikler 5 farklı mekânda Eskişehirlilerle buluşturdu. Etkinliğin son gününde usta oyuncu Erkan Can, Atila Özer Karikatürlü Ev’de Eskişehirlilerle buluştu.
Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu Yönetmeni Fatih Pazvantoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Erkan Can, tiyatro ve yaşama dair aktarımlarda bulundu. Tiyatronun insanı dinç tuttuğunu ifade eden Can, “Tiyatro başka bir şey, bir sinema değil. Tiyatro iyidir, insanı dinç tutuyor. İnsanların bir kültürü vardı. Köy Enstitüleri kapatıldı, bugüne kadar geldik. Eskiden Bursa’da Devlet Tiyatrosu 7-8 oyun oynardı ve bütün sezon dolu giderdi. TV ile birlikte tiyatro ikinci sıraya düştü. Hatta bir dönem tiyatro bitiyor mu dedik. Ama sonra tiyatro yeniden bir ivme kazandı. Yine TV’ler sayesinde. Örneğin dizide gördüğü oyuncuyu yakından görmek için gidiyordu. Şimdi oyunlarda her yerde bir ışık, herkes bir şeyler çekiyor. Bütün değerlerimiz yıkıldı. Artık eski öğretmenler de yok. Cahilleştirildik. İstedikleri gibi yönetiyorlar. Bunun çok nedenleri var, herkes biliyor. Bakalım nereye gidecek. Benim gençlere tek tavsiyem okumak olacak. Okumak her şeyi çözüyor. Yeni gençlere bakıyorum, zehir gibiler. Ama okuma alışkanlığı yok. İnternet var ama buna ne kadar güvenilir. Kitap okumak, tabletle telefonla okumak gibi değil. Çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak gerekiyor. Kitaplar bize her şeyi söyler, doğru yolu gösterir” diye konuştu.

“Kitaplar bize doğru yolu gösteriyor”
Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Erkan Can, “Tiyatro öğrencisi hayata nasıl bakmalı?” sorusuna ise “Başta yine okumak. Kitaplar sana yol gösteriyor. Radarın hep açık olacak. Her şeyi görmek ve dikkatli olmak durumundasın. Hayatı sevmek durumundasın. O zaman gözünden bir şey kaçmıyor ve heyben doluyor. Yaşamak da hayatı, sanatı, insanları sevmekle oluyor. İlk 30 sene zor. Bu işi seviyorsan tabi bir sürü zor yanları var. Ama gene başa geliyorum, kitaplar bize doğru yolu gösteriyor. Çalışacağız. Plan, program ve disiplin önemli” dedi.
Etkinlik sonunda çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Tiyatro Günleri etkinliğini takip eden vatandaşlar da sanata katkılarından dolayı Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.